Tunus'ta Nahda Hareketi Genel Sekreteri tutuklandı

Nahda Hareketi’nden yapılan açıklamada, tutuklulara yönelik suçlamaların ‘siyasi bir karar için sadece bir kılıf’ olduğu belirtildi

Nahda Hareketi Genel Sekreteri el-Acmi el-Verimi / Fotoğraf: Şarku’l Avsat

Tunus Terörle Mücadele Birimi, 13 Temmuz'da gözaltına alınan İslamcı Nahda Hareketi Genel sekreteri el-Acmi el-Verimi’yi tutukladı. Verimi, Nahda Hareketi’nin Şura Konseyi Üyesi Muhammed el-Ganudi ve siyasi aktivist Musab el-Garbi ile birlikte, seyahat ettikleri özel bir ulaşım aracının güvenlik güçleri tarafından durdurularak gözaltına alınmıştı. Haklarında soruşturmalara ilişkin herhangi bir bilgi verilmedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Tutuklamaların, mali yolsuzluk ve devlet güvenliğine karşı komplo davalarını soruşturmak üzere daha önce tutuklanan Nahda Hareketi’nin (partinin lideri Raşid Gannuşi de dahil) üst düzey isimlerine ve muhalif siyasetçilere uygulanan baskı stratejisinin bir parçası olduğu kaydedildi. Nahda Hareketi tarafından yapılan açıklamada, gözaltına alınanlara yönelik suçlamaların ‘siyasi muhalifleri kuşatma, taciz etme ve özellikle yaklaşan cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili olanlar olmak üzere kamusal ulusal meselelere katılımlarını engellemeye çalışmakla ilgili olarak onları hedef almaya yönelik siyasi bir kararın ve öncelikli (niyetlerin) sadece bir kılıfı olduğu’ vurgulandı. Tunus yargısı, ikisi cezaevinde olmak üzere en az üç cumhurbaşkanı adayı hakkında çeşitli davalardan soruşturmalar yürütüyor.

Tunus’ta cumhurbaşkanlığı seçimleri yaklaşırken mevcut Cumhurbaşkanı Kays Said, ikinci dönem için adaylığını açıkladı. Kays, adaylığını duyurduğu konuşmasında ‘ulusal kurtuluş savaşını’ sürdürmek için çalıştığını söyledi. Ancak muhalifleri onu ‘demokrasinin temellerini sarsmakla’ suçluyor.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU