Bağdat'tan uyuşturucuyla mücadelede iş birliğinin artırılması çağrısı

BM: Irak uyuşturucu kaçakçılığının merkezi haline geliyor

Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani, İkinci Bağdat Uluslararası Uyuşturucuyla Mücadele Konferansı’nın açılışını yaparken / Fotoğraf: Irak Başbakanlık Ofisi

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani, Irak'ın başkentinde düzenlenen İkinci Bağdat Uluslararası Uyuşturucuyla Mücadele Konferansı’nın açılışında, bu ölümcül zehirlerle ve tüm bölgenin istikrarı üzerindeki etkileriyle mücadelede koordinasyon ve ortak iş birliği düzeyinin yükseltilmesinin önemini vurguladı.

Konferansa dokuz Arap ve bölge ülkesinden içişleri bakanları ve uyuşturucuyla mücadele kurumlarının yanı sıra Arap İçişleri Bakanları Konseyi Genel Sekreteri, Naif Arap Güvenlik Bilimleri Üniversitesi ve Birleşmiş Milletler Uyuşturucu ve Suç Ofisi (UNODC) katıldı. Sonuç bildirisinde katılımcılar, ‘uyuşturucu maddelerin yayılması ve kaçakçılığı sorununa karşı bölgesel ve küresel güvenliği arttırmak için ortak bölgesel ve uluslararası çabaları birleştirme’ ihtiyacını vurguladılar.

Ayrıca Birleşmiş Milletler (BM) raporunda, “Irak, Orta ve Yakın Doğu'daki uyuşturucu kaçakçılığı sistemi için giderek daha önemli bir merkez haline gelme riskiyle karşı karşıyadır” uyarısında bulunuldu.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU