Beyaz Saray: Philadelphia'nın bazı kısımları yoğun nüfuslu bölgeler değil, İsrail'in çekilmesi gerekmiyor

Gazze Şeridi ile Mısır arasındaki sınırın “Philadelphia Ekseni” olarak bilinen kısmı / Fotoğraf: DPA

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun koridorun altındaki tünellerden silah kaçırıldığını iddia etmesi ve İsrail ordusunun ateşkes anlaşmasının ilk aşamasında “Philadelphia ‘dan ayrılmayacağı konusunda ısrar etmesi üzerine, İsrail'in ’Philadelphia” koridorunda kalma ısrarı konusundaki tartışmalar daha da arttı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bu durum, Gazze Şeridi ile Mısır'ı ayıran bu koridorla ilgili kriterler ve ABD Başkanı Joe Biden'ın geçen yıl 31 Mayıs'ta önerdiği gibi, nerelerin yoğun nüfuslu bir bölge olarak kabul edilip edilmeyeceği konusunda soruları gündeme getirdi. Savaşı sona erdirmeye yönelik üç aşamalı planın ilk aşaması, İsrail'in Gazze'deki "nüfusun yoğun olduğu bölgelerden" çekilmesini içeriyordu.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Koordinatörü John Kirby, dün (Perşembe) düzenlediği basın toplantısında bir soru üzerine şunları söyledi: “İlk aşama gerçekten de İsrail ordusunun yoğun nüfuslu bölgeleri terk etmesini gerektiriyor, ancak (Philadelphia) koridorunun bu kritere uymayan kısımları var. Çünkü bunlar yoğun nüfuslu bölgeler değil; dolayısıyla İsrailliler, koridor boyunca yer alan bu bölgelerde kalmaları gerektiğini söylediler.” “(Yoğun nüfuslu olmayan) ve bir tür anlaşmanın kapsamına girmeyen bölgeler var” dedi.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU