Gazze Sağlık Bakanlığı: Han Yunus'ta 70 Filistinli İsrail ateşiyle öldürüldü

İsrail'in Han Yunus'ta açtığı ateş sonucu 70 Filistinli hayatını kaybederken, 200'den fazla kişi de yaralandı

Fotoğraf: AFP

Gazze Şeridi'nde Hamas tarafından yönetilen Sağlık Bakanlığı yaptığı açıklamada, İsrail güçlerinin sabah saatlerinde Han Yunus'ta başlattığı operasyonda 70 kişinin hayatını kaybettiğini ve 200'den fazla kişinin de yaralandığını duyurdu. Bakanlıktan yapılan açıklamada, “İsrail işgalinin sabah saatlerinden itibaren Han Yunus'ta gerçekleştirdiği hedef alma ve katliamlar sonucunda Nasır Tıp Kompleksi'ne ulaşan 70 şehit ve aralarında ciddi vakaların da bulunduğu 200'den fazla yaralı var” ifadesi yer aldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Şarku’l Avsat’ın AFP'den aktardığı habere göre İsrail ordusu yaptığı açıklamada, savaş uçaklarının ve tanklarının bölgedeki militanları hedef aldığını ve ‘öldürdüğünü’ bildirdi. Ordu, güçlerinin Han Yunus'ta ‘30'dan fazla askeri altyapıyı’ hedef aldığını ve uçaklarının bir silah deposunu, gözlem noktalarını, tünel geçitlerini ve Hamas savaşçıları tarafından kullanılan tesisleri bombaladığını vurguladı.

İsrail ordusu dün erken saatlerde Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus'un doğu kesiminde yaşayan Filistinlilerden operasyon başlamadan önce bölgeyi terk etmelerini istedi.

İsrail ordusu son aylarda, daha önce Hamas militanlarından temizlediğini iddia ettiği Gazze'nin birçok bölgesinde yoğun askeri operasyonlar gerçekleştirdi.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU