1997 yapımı kült korku filmi yeniden çekiliyor

Oyuncular belli olmaya başladı

Jim Gillespie'nin yönettiği film, gösterime girdiği 1997'de haftalarca gişe listesinin zirvesinden inmemişti (Columbia Pictures)

Meşhur korku filmi Geçen Yaz Ne Yaptığını Biliyorum (I Know What You Did Last Summer) yeniden çekiliyor. 

Filmin oyuncu kadrosu da şekillenmeye başladı. Camila Mendes, Madelyn Cline, Sarah Pidgeon, Tyriq Withers ve Jonah Haur-King, 1997 yapımı korku filminin yeniden çevriminin kadrosuna katılmak için görüşmelere başladı.

Kült klasiğin devam filmi de çekilmişti

Geçen Yaz Ne Yaptığını Biliyorum, gece otomobille bir adama çarparak ölümüne neden olan 4 öğrencinin allak bullak olan hayatını anlatıyordu. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kült bir klasik haline gelen film, dünya çapında 125 milyon doların üzerinde hasılat elde etmiş ve ardından Geçen Yaz Ne Yaptığını Hâlâ Biliyorum (I Still Know What You Did Last Summer) adlı bir de devam filmi çekilmişti. Serinin üçüncü halkası Geçen Yaz Ne Yaptığını Daima Bileceğim (I'll Always Know What You Did Last Summer) ise 2006'da gösterime girmişti.

Variety, ilk yapımın başrol oyuncuları Freddie Prinze Jr. ve Jennifer Love Hewitt'in yeniden çevrimde geri dönmesi için görüşmelerin sürdüğünü yazdı.

İlk filmde Hewitt ve Prinze Jr.'a Sarah Michelle Gellar ve Ryan Phillippe eşlik etmişti.

Geçen Yaz Ne Yaptığını Biliyorum, Çığlık'ın (Scream) senaristi Kevin Williamson tarafından kaleme alınmış ve yazar Lois Duncan'ın 1973 tarihli aynı adlı romanından uyarlanmıştı.

18 Temmuz 2025'te sinemalarda

Camila Mendes ve Maya Hawke'un başrollerde yer aldığı İntikam Kankam'ı (Do Revenge) çeken 36 yaşındaki Jennifer Kaytin Robinson, yeniden çevrimin yönetmen koltuğunda oturacak. 

Senaryoyu Sam Lansky ve Kaytin Robinson kaleme alıyor. Filmin yapımcılığınıysa Neal Moritz üstleniyor.

Sony Pictures, korku filmini 18 Temmuz 2025'te sinemalarda gösterime sokmaya hazırlanıyor.

Hollywood'un yeni nesil yıldızları

Yeni filmde oynaması beklenen 30 yaşındaki Camila Mendes, sevilen dizi Riverdale'deki Veronica Lodge rolüyle ünlenmişti.

Cline ise Outer Banks dizisinde canlandırdığı Sarah Cameron karakteriyle tanınıyor. Ayrıca, Rian Johnson'ın Bıçaklar Çekildi: Gizemli Bir Serüven'de (Glass Onion: A Knives Out Mystery) de rol almıştı.

Pidgeon, halihazırda Broadway oyunu Stereophonic'te rol alıyor ve performansıyla Tony Ödülü'ne aday gösterildi. 28 yaşındaki aktris, ayrıca Amazon Prime Video dizisi The Wilds'da başrol oynadı.

Tyriq Withers, en çok Donald Glover'la birlikte rol aldığı ödüllü dizi Atlanta'yla tanınıyor.


Independent Türkçe, Variety, Hollywood Reporter

DAHA FAZLA HABER OKU