İran menşeli şifreli vericiler Hizbullah liderlerini kurtaramadı

İsrail'in Lübnan'da İHA’larla düzenlediği suikastlar devam ediyor

Lübnanlılar dün Lübnan'ın doğusundaki Bekaa Vadisi'nde İsrail'in insansız hava aracı saldırısında öldürülen Cemaat-i İslami liderinin içinde bulunduğu aracın enkazını inceliyor / Fotoğraf: AFP

Hizbullah'ın İran'dan aldığı teçhizat, İsrail'in Hizbullah üye ve komutanlarına yönelik suikastlarını engelleyemedi. İsrail ordusuna göre dün (perşembe) Lübnan'ın güneyinde düzenlenen suikastlar, ‘Hizbullah'ın Kana bölgesindeki mühendislik biriminde görevli bir subayı’ hedef alırken, bunu Lübnan'ın doğusunda Hamas'a yakın Cemaat-i İslami liderine düzenlenen bir başka suikast izledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Şarku’l Avsat'a konuşan askeri ve stratejik ilişkiler araştırmacısı Mustafa Esad, güvenlik önlemlerinin İsrail'in ‘güvenlik ve teknolojik boşluklardan yararlanarak onları takip etmesini’ engellemediğini söyledi. Esad, Hizbullah'ın kullandığı şifreli vericilere rağmen ihlalleri durduramadığını, bunların çoğunlukla Çin, Rusya ve Kuzey Kore cihazlarından geliştirilen İran cihazları olduğunu ve bu cihazların güvenli olmadığını, aksine hacklendiğini, yani şifrelemelerinin etkili olmadığını kanıtladığını belirtti.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU