Üç Oscarlı yönetmenden rekortmen korku filmine övgü

"Yüzde 100 onun havası"

Bütçesi 10 milyon doların altında olan filmin çekimleri, geçen yıl ocak ve şubatta Kanada'nın Vancouver kentinde gerçekleşti (Neon)

Oscarlı yönetmen Guillermo del Toro, hafta sonu 22 milyon doların üzerinde gişe hasılatı yaparak sinema salonlarını dolduran Cambaz'a (Longlegs) övgüler yağdırdı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Osgood Perkins imzasını taşıyan filmde, Nicolas Cage şeytani bir seri katili, Maika Monroe ise onu yakalamaya çalışan FBI ajanını canlandırıyor.

Pan'ın Labirenti (Pan’s Labyrinth) ve Pinokyo (Pinocchio) filmlerinin yönetmeni Del Toro, Cambaz'la ilgili övgü dolu bir tweet attı.

Meksikalı yönetmen, "Harika bir Oz Perkins filmi, yüzde 100 onun havası" diye yazarak ekledi:

Bir meslektaşımın kariyerini oluşturan ritim ve motiflere sadık kalarak başarılı olması rahatlatıcı. Onun metronomu, titiz kompozisyonu ve tekinsiz kötülük ve yaklaşan kıyamet duygusu.

 


59 yaşındaki del Toro, sözlerine şöyle devam etti: 

Bu sıradan bir korku ya da gerilim filmi değil. Oz'un başından beri sahip olduğu kaygıları ve kozmik korkuyu taşıyor. Bu onun havası ve imzası. Ve daha fazla insanın bunu fark etmesini sağladığı için çok mutluyum.

Üç Akademi Ödüllü Del Toro, 60 yaşındaki Nicolas Cage'e de övgüler yağdırdı ve "Cambaz'a dönüşümü son ve en iyi dışavurumcu oyuncumuz olduğunu gösteriyor" ifadelerini kullandı.
 


1990'larda geçen filmde FBI ajanı Lee Harker, seri katille arasında şaşırtıcı bir bağ olduğunu fark ediyor ve bir sonraki katliamından önce onu yakalamak için kendi geçmişini çözmesi gerekiyor. 

Başrollerdeki Monroe ve Cage'e, Blair Underwood, Alicia Witt, Kiernan Shipka ve Dakota Daulby de eşlik ediyor.

Cambaz, Türkiye'de 6 Eylül'de gösterime girecek.


Independent Türkçe, IndieWire, ScreenRant

DAHA FAZLA HABER OKU