Yeni sitcom'un adı Birleşik Krallık Polis Teşkilatı'nı kızdırdı

Bir polis akademisinde geçen dizi, Muhafazakarların "iki kat hızlı bir şekilde" 20 bin yeni polis memuru alma politikasıyla alay ediyor

Başkomiser Bob Weekes rolünde Mark Heap ve Başkomiser Julie Spry rolünde Sarah Parish (ITV)

ITV'nin stajyer polisleri konu alan yeni sitcom'unun adı bir polis kurumu tarafından "iğrenç" ve "son derece saldırgan" denerek kınandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bir polis akademisinde geçen komedinin adı olan Piglets (Domuzcuklar), polis memurlarına karşı kullanılan aşağılayıcı "domuz" terimine atıfta bulunuyor.

İngiltere ve Galler Polis Federasyonu Ulusal Başkanı Tiffany Lynch diziyi duyduktan sonra yaptığı açıklamada, bu ismin "halkı korumak adına hayatlarını her gün riske atan ve acil durum hizmeti veren polis memurları için son derece saldırgan" olduğunu söyledi.

Lynch sözlerine şöyle devam etti: 

Bir dizi adı için iğrenç bir dil seçimi.

Herhangi bir zamanda polisin desteğine ve yardımına ihtiyaç duyan ya da duyabilecek olan kişilerden oluşan bir kurumda bunun kontrollerden geçmesini inanılmaz buluyorum.

Lynch dizinin adını "polis memurlarına yönelik tehdit ve şiddetin arttığı bir ortamda kışkırtıcı" diye niteledi ve ekledi: 

Reyting için daha fazla riske atılmamalıyız, memurlarımız üstlendikleri iş için aşağılanmayı değil saygıyı hak ediyor.

Zaten bu kadar baskı altında olan bir kamu sektörü hizmetine karşı daha fazla olumsuzluk ve yanlış bilgilendirmeyi teşvik etmek son derece tehlikelidir.

ITV, eleştirilere şöyle yanıt verdi: 

Piglets bir polis eğitim akademisi hakkında kurgusal yeni bir komedi ve adı herhangi bir rahatsızlığa neden olmayı amaçlamıyor. Bu, genç kursiyerlerimizin masumiyetini ve gençliğini vurgulamak için komik ve sevimli bir kelime oyunu.

Green Wing ve Smack the Pony gibi hit komedilerin arkasındaki ödüllü ekibin imzasını taşıyan dizide, Sarah Parish ve Mark Heap bir sonraki yeni acemi grubunun eğitimini denetleyen iki başkomiseri canlandırıyor.

ITV, dizinin tanıtımında alaycı bir dille şunları söyledi: 

Hükümetin 20 bin yeni polis memurunu iki kat hızlı bir şekilde işe alma politikası standartları düşürme pahasına olmadı. Yoksa öyle mi oldu?

Domuzcuklar, yeni işe alınan birbirinden çok farklı 6 polis adayını ve onları bir şekle sokmak gibi nankör bir görevi olan bir avuç kilit personeli takip ediyor.

Polisler için kullanılan "domuzlar" terimi uzun zamandır olsa da 1960'larda Kara Panterler adlı polis karşıtı protesto grubu arasında kullanıldıktan sonra popülerleşti.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Çağatay Koparal

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU