Oscarlı aktörün Ukrayna belgeseline artık ücretsiz erişiliyor

"En baştan beri bunun hayalini kuruyordum"

Penn, 5 kere aday gösterildiği En İyi Erkek Oyuncu Oscar'ını iki kez kazandı (AA)

Sean Penn'in geçen yıl Paramount+'ta prömiyerini yapan belgeseli artık bu platformun YouTube kanalında ücretsiz izlenebiliyor. Ukrayna'nın Rusya istilasına karşı mücadelesini anlatan Superpower, ABD'de artık bedavaya seyredilebiliyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bu durumun bir yıl süreceği açıklanırken Türkiye'ye dair herhangi bir bilgi verilmedi.

İki saatlik yapımda usta aktör, Amerikan televizyonunun ünlü simalarından Aaron Kaufman'la birlikte Ukrayna'da görülüyor.

İki yıl içinde 7 kere Ukrayna'ya giden Penn, bu ziyaretlerde Devlet Başkanı Volodimir Zelenski başta olmak üzere pek çok yetkiliyle bir araya geliyor. 

Penn, eserinin temmuzdan itibaren bedavaya izlenebilmesi hakkında "Bu filme ücretsiz erişilebilmesi, en baştan beri kurduğum bir hayaldi. Bunu gerçekleştirdikleri için çok sayıdaki iş arkadaşıma inanılmaz müteşekkirim. Ukrayna'nın demokrasi mücadelesi, bizim de mücadelemizdir" dedi.


Yapımda imzası olan See it Now Studios'un baş yöneticisi Susan Zirinsky de şu ifadeleri kullandı:

Rus bombaları Kiev'de patlarken Penn'in Devlet Başkanı Zelenski'yle birlikte tarih yazması gibi bir duruma nadiren tanık olunur. Film çok güçlü ve sürükleyici çünkü Penn'in her şeyini kaybetmiş ailelerle görüştüğü; bombalanmış apartmanları, okulları ve askerlerin hayatlarını tehdide attığı ön cepheleri gösterdiği yolculuğu aktarıyor. Penn dünyanın değiştiğini anlıyor.

63 yaşındaki Hollywood yıldızı, Zelenski'nin popüler bir komedyenken nasıl ülkenin başına geldiğini anlatmayı amaçlayan bir film çekmek istediğini ancak 24 Şubat 2022'de savaşın patlak vermesiyle bu planların değiştiğini daha önce söylemişti.

 

Independent Türkçe, Variety, Hollywood Reporter

DAHA FAZLA HABER OKU