McGregor - Chandler destanında yeni gelişme: Bu kez Makhaçev devrede

McGregor'la maçı süresiz ertelenmişken Chandler, hafifsıklet kralıyla maç teklifi aldığını iddia ediyor

Conor McGregor (sol) "The Ultimate Fighter" setinde Michael Chandler'la yüzleşiyor (Twitter/@TheNotoriousMMA)

McGregor - Chandler, Şubat 2023'te anons edilmişti ama nisanda ikilinin 29 Haziran'da UFC 303'ün ana etkinliği olacağı duyurulana dek resmi tarih açıklanmamıştı.

Fakat etkinlikten iki hafta önce McGregor, ayak parmağının kırılmasıyla saf dışı kaldı ve yeni bir tarih duyurulmadı.

Görünen o ki Chandler'in vermesi gereken bir karar var. 38 yaşındaki Amerikalı salı günü (2 Temmuz) "Kasımda @MAKHACHEVMAMA ile karşılaşma teklifi aldım" diye tweet attı. "Ama kasıma kadar @TheNotoriousMMA'nın minik serçe parmağı hazır olursa, sphere yapalım. Spor tarihinde gelmiş geçmiş en büyük spor müsabakası!!!!"

Chandler, eylülde Las Vegas Sphere'daki UFC izle ve ödeyi, yeni arenada planlanan ilk spor etkinliğini kastediyordu. Fakat UFC başkanı Dana White geçenlerde McGregor -Chandler'ı ağustos, eylül veya ekim için yeniden ayarlama ihtimalini elemişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ağustosta Perth'teki izle ve öde için halihazırda Dricus Du Plessis ve Israel Adesanya'nın ana müsabaka olması planlanıyor, McGregor'un ise eylülde hazır olamayacağı düşünülüyor.

Makhaçev, Chandler'in paylaşımından sonra "Yeni hedeflere ihtiyacım var" diye tweet attı, Amerikalı da "8 senedir senin [peşindeyim]" diye cevap verdi.

Ama Rus karşılık verdi:

Dostum sen güvenilmezsin, efendinden [McGregor] bir tweet geldiği gibi hemen kaçarsın. Şampiyonun gerçek bir rakibe ihtiyacı var.

Makhaçev, Chandler'ın hâlâ, çok kez ertelenmesine rağmen, McGregor'la dövüş için beklemeye razı olmasından bahsediyordu.

Chandler en son Kasım 2022'de dövüşmüş, pes ettirilerek (submission) Dustin Poirier'e yenilmişti. 35 yaşındaki McGregor en son Temmuz 2021'de dövüşmüş, İrlandalının bacağı kırılmış, Poirier'e karşı yenilerek ikinci kez nakavtla mağlup olmuştu.

Makhaçev ise en son 1 Temmuz'da yarıştığında Poirier'i pes ettirerek, daha önce McGregor'da olan, hafifsıklet unvanını korudu.

Chandler öne çıkmadığı takdirde, şampiyonun unvanını ekimde, 5 yıl önce açık farkla yendiği Ermeni/Rus dövüşçü Arman Tsarukyan'a karşı savunması bekleniyor.

27 yaşındaki dövüşçü yakın zamanda, UFC 300'de bir hayrana vururken görüntülenince, 9 ay men cezasına çarptırılmıştı ama bu cezayı Nevada Eyaleti Atletizm Komisyonu için zorbalık karşıtı bir mesaj kaydederek 6 aya indirebilir.  

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

independent.co.uk/sports

Independent Türkçe için çeviren: İdil Barım

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU