UFC Başkanı, Conor McGregor'ın dönüşüne dair soruya cevap verdi

McGregor'ın hazirandaki dönüşü, eski şampiyon ayak parmağını kırınca dövüşe kısa bir süre kala iptal edilmişti

Arşiv (Reuters)

UFC Başkanı Dana White, bu ay ayak parmağı kırılan eski şampiyon Conor McGregor'ın en erken kasımda döneceğini ima etti.

Temmuz 2021'deki yenilgisinde bacağını kırdığından beri dövüşmeyen McGregor'ın geri dönüşünü 29 Haziran'da (Türkiye saatiyle pazarın ilk saatlerine yani 30 Haziran'a denk geliyor -çn.) Michael Chandler'la karşı karşıya gelerek yapması planlanıyordu. Ancak dövüş önceki haftalarda iptal edildi ve Las Vegas'taki UFC 303 için yeni bir ana etkinlik ayarlandı.

35 yaşındaki McGregor, bu yaz geri dönmeyi arzuladığını dile getirse de UFC'nin temmuz ve ağustostaki izle ve öde etkinliklerindeki ana müsabakaları halihazırda planlanmış durumda.

Bu durum, bazı hayranların İrlandalının eylülde Las Vegas'taki Sphere'de ya da ekimde Salt Lake City ve Abu Dabi'de düzenlenecek ve izleme başına ödeme alınacak etkinliklerden birinde ana müsabakaya çıkabileceği teorisini kurmasına yol açtı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Öte yandan Barstool Sports, McGregor'ın ağustos, eylül veya ekimde dönüp dönemeyeceğini perşembe günü sorduğunda White'ın yanıtı "yukarıdakilerin hiçbiri" oldu.

Bu yanıt, kasımda New York'taki Madison Square Garden'da ve aralıkta henüz açıklanmamış bir mekanda yapılacak izle ve öde etkinliklerini, McGregor'ın geri dönüşü için muhtemel hale getiriyor.

UFC 303'ün yeni ana etkinliğinde Alex Pereira hafif ağırsıklet unvanını Jiri Prochazka'ya karşı savunacak. Daha önce ortasıklet unvanını elinde tutan Brezilyalı sporcu, boştaki kemeri kazanmak için kasımda çıktığı müsabakada eski şampiyonu durdurup emeline ulaşmıştı.

McGregor cuma attığı tweet'te şöyle dedi:

Şu anda dövüş haftasının gerçekleşmesini izlerken derin acı duymadığımı söylersem yalan olur. Derin zihinsel acı. Destek ve teşvik mesajlarınız için teşekkür ederim, meslektaşlarım ve hayranlarım.

Temmuzda Manchester'da düzenlenecek izle ve öde etkinliğinin ana müsabakasında orta hafifsıklet (welterweight) şampiyonu Leon Edwards ve Belal Muhammed dövüşecek. Perth'teki ağustos etkinliği ortasıklet şampiyonluk mücadelesiyle sona erecek: Dricus Du Plessis, eski şampiyon Israel Adesanya'ya karşı.

Eylül kartında şampiyon Ilia Topuria ve eski şampiyon Max Holloway arasındaki tüysıklet maçının ana etkinlik olacağı söylenirken, ekimdeki izle ve öde etkinliğinde hafifsıklet şampiyonluğu için İslam Mahaçev ve Arman Tsarukyan'ın dövüşebileceği konuşuluyor.

Mahaçev'in unvanına talip olan Tsarukyan'ın, aldığı cezayı düşürmesi lazım ki bu mücadele gerçekleşebilsin. Ermeni-Rus dövüşçü, UFC 300'deki dövüş öncesi yürüyüşü sırasında bir hayrana saldırdığı için bu hafta 9 ay uzaklaştırma cezası aldı.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/sport

Independent Türkçe için çeviren: Eren Umurbilir

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU