Guardian, Mezopotamya Ekspresi'ni yazdı: "Harika ve keyifli bir yolculuk"

"Bu kadar masrafa değer mi? Ben çok sevdim"

Mezopotamya Ekspresi, 2025'te tekrar seferlerine başlayacak (AA)

Birleşik Krallık'ın önde gelen gazetelerinden Guardian, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları'nın (TCDD) Mezopotamya Ekspresi'ni yazdı. 

Guardian'da yayımladığı gezi yazılarıyla tanınan Jamie Fullerton'ın haberinde, Mezopotamya Ekspresi seferleri "harika yemekler ve müzik eşliğinde keyifli ve sosyal bir deneyim" diye nitelendi. 

Mezopotamya Ekspresi'nin bu yılki son seferine bindiğini ifade eden Fullerton, yolculuğu "Güney Kurtalan Ekspresi'nin daha konforlu ve gezi dostu bir versiyonu" olarak tanımladı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yolculukta Ankara-Diyarbakır arasında yaklaşık 1051 kilometrelik mesafenin kat edildiği belirtilirken, Van Gölü Ekspresi ve Doğu Ekspresi'yle ilgili bilgiler de paylaşıldı. 

Fullerton, Diyarbarkır'da Kürt sanatçıların işlerine de yer verilen Rıdvan Kuday Galerisi'ni gezdikten sonra yolculuğa başladığını anlattı. 

Trenin temek vagonunda Hayriye ve Seher adında iki müzisyenle tanıştığını belirten gazeteci, iki çocuğuyla yolculuk yapan bir kişinin kendisini vagonda yemek yemeye davet ettiğini aktardı. 

Bir vagon görevlisinin gazeteci olduğunu öğrendikten sonra kendisine "Tolstoy" lakabını taktığından da bahseden Fullerton, Hayriye ve Seher'in viyolin ve gitarla verdiği küçük konserden çok memnun kaldığını yazdı.

Gazeteci, "Mezopotamya Ekspresi bu kadar masraf yapmaya değer mi? Ben çok sevdim, özellikle de yemek vagonundaki müziğin tadını çıkarırken yolculuk çok güzel geçti" ifadelerini kullandı. 

Ankara, Kayseri, Malatya, Elazığ, Tatvan ve Diyarbakır'a uğrayan Mezopotamya Ekspresi, nisanda hizmet vermeye başlamıştı. 

Mezopotamya Ekspresi'de toplam 180 yolcu kapasiteli, 9 yataklı ve bir yemekli vagon bulunuyor. Trende iki kişilik yataklı vagonlarda yolculuk yapmak isteyenler 9 bin lira, dönüş güzergahındaysa 8 bin lira ücret ödüyor.


Independent Türkçe, Guardian, AA

DAHA FAZLA HABER OKU