Pandemide ucuza ev satan adada "küçük Amerika" kuruldu

"Yabancılar evlerimizi satın almak için akın ediyor"

Sambuca'daki ev satışları, pandeminin ilk döneminde gündem olmuştu (Comune Sambuca)

ABD'nin tanınmış medya kuruluşlarından CNN, pandemide ucuza ev satan Sicilya'daki komüne gösterilen ilginin ardından bölgede "küçük bir Amerika" kurulduğunu yazdı. 

Sicilya'nın Agrigento ilindeki Sambuca di Sicilia komününde bazı terk edilmiş evler, 2019'da 1 euroya ve 2021'deyse 2 euroya satılığa çıkarılmıştı. 

Komün, kampanyanın rağbet görmesiyle bu sefer de 3 eurodan başlayan fiyatlarla evleri satılığa çıkardı. 

Sambuca Belediye Başkanı Giuseppe Cacioppo, İtalya'nın farklı yerlerinde benzer kampanyalar yapıldığını fakat kendi komünlerindekinin çok popüler hale geldiğini belirterek şunları söyledi: 

Önümüzdeki yıllarda daha da fazla satış yapmayı planlıyoruz. Yabancılar evlerimizi satın almak için akın ediyor, şu ana kadar çok başarılı oldu.

Yeni kampanya kapsamında 12 evin satılığa çıkarıldığını belirten Cacioppo, İtalya'ya seyahat etmeyi düşünen herkesi evlere bakmaya çağırdı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Cacioppo, evlerin yapısal anlamda sağlam olduğunu fakat iç kısımlarının ve dış cephelerinin yenilenmesi gerektiğini söyledi. Renovasyon masrafları 30 bin euro ile 200 bin euro arasında değişiyor.

Açık artırma usulüyle yapılan satışlara kayıt için 5 bin euro isteniyor. Evin satın alınamaması durumunda bu para geri ödeniyor. Ancak satın alma işlemi gerçekleşirse 5 bin euro depozito olarak yetkililere veriliyor. 

Ev sahipleri mülklerini üç yıl içinde yenilemezse depozitoları ceza olarak alınıyor.

Ortadoğu'daki ülkelerden ABD'ye kadar birçok farklı yerden talep aldıklarını belirten belediye başkanı, şimdiye dek 250 evin satıldığını ve 20 milyon euro kazandıklarını ifade etti.

Sicilya'da 1968'de yaşanan depremin ardından Sambuca'daki evlerin çoğunu belediye satın almıştı. Haberde, bu sebeple evlerin çok daha etkili şekilde yabancılara satılabildiği belirtildi.

CNN, bölgeye özellikle Amerikalıların büyük ilgi gösterdiğine dikkat çekti. 

Haberde, kalabalık ve turistik yerlerden uzak noktadaki komünde "küçük bir Amerika" oluştuğu, çoğu bölge sakininin Sicilya aksanıyla İngilizce konuştuğu belirtildi.


Independent Türkçe, CNN, CNBC

DAHA FAZLA HABER OKU