Kassam Tugayları: İsrail ordusu Nuseyrat operasyonunda esirlerin bir kısmını kurtarıp, bir kısmını da öldürdü

"Operasyon, düşman esirleri için büyük tehlike oluşturacak, onların durumları ve hayatları üzerinde yıkıcı bir etki yaratacaktır"

Kassam Tugayları”nın askeri sözcüsü Ebu Ubeyde / Fotoğraf: Telegram

Hamas'ın askeri kanadı Kassam Tugayları'nın sözcüsü Ebu Ubeyde, İsrail ordusunun “korkunç katliamlar yaparak bazı esirleri kurtarmayı başardığını ama operasyon sırasında bazılarını da öldürdüğünü” söyledi.

Ebu Ubeyde dün (Cumartesi) Telegram kanalında yaptığı paylaşımda, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ndeki Nuseyrat bölgesindeki operasyonunu “bileşik bir savaş suçu ve bundan ilk zarar görenleri de mahkumlar” olarak nitelendirdi.

Ubeyde, "Operasyon, düşman esirleri için büyük tehlike oluşturacak, onların durumları ve hayatları üzerinde yıkıcı bir etki yaratacaktır" ifadelerini kullandı.

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ndeki Nuseyrat mülteci kampında gözaltında tutulan dört kişinin İsrail polisiyle ortaklaşa düzenlenen bir operasyonla kurtarıldığını duyurdu. Nuseyrat mülteci kampı yoğun bombardıman altında kaldı ve saldırı rehinelerin kurtarılmasıyla aynı zamanda gerçekleşti.

Gazze'deki hükümet medya ofisinden yapılan açıklamada, “İsrail işgal Develeti'nin Nuseyrat kampında gerçekleştirdiği katliam sonucunda hayatını kaybedenlerin sayısının 210‘a, yaralıların sayısının ise 400’e yükseldiği” belirtildi.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU