İslami Cihad: Nuseyrat Mülteci Kampı operasyonu direnişin pozisyonunu değiştirmeyecek

Açıklamada, İsrail'in Nuseyrat Mülteci Kampı’ndaki operasyonda bazı esirlerini kurtarmakla övünmesinin ‘askeri, saha ve siyasi çaresizliğinin bir ifadesi’ olduğu belirtildi

İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki Nuseyrat Mülteci Kampı’na düzenlediği bombardımanda yıkılan bir evin kalıntılarını inceleyen Filistinliler / Fotoğraf: AFP

İslami Cihad Hareketi dün (Cumartesi) yaptığı açıklamada, İsrail ordusunun Nuseyrat Mülteci Kampı’na düzenlediği operasyonun direnişin tutumunu ve başta savaşın durdurulması olmak üzere taleplerine bağlılığını değiştirmeyeceğini bildirdi.

Açıklamada, İsrail'in Nuseyrat Mülteci Kampı’ndaki operasyonda bazı esirlerini kurtarmakla övünmesinin ‘askeri, saha ve siyasi çaresizliğinin bir ifadesi’ olduğu belirtildi.

Hareket, ABD'nin operasyona katılmasının ABD Başkanı Joe Biden yönetiminin İsrail'in ‘bir ortağından daha fazlası’ olduğunun kanıtı olduğunu ifade etti ve İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik savaşını sürdürmesine kılıf sağlamakla suçladı.

Gazze hükümeti medya ofisine göre İsrail ordusu dün erken saatlerde Nuseyrat Mülteci Kampı’na şiddetli saldırılar düzenleyerek 210'dan fazla kişiyi öldürdü. İsrail baskınları, Nuseyrat bölgesinde İsrail ordusu ve Şin-Bet'in ortaklaşa düzenlediği ve dört esirin kurtarıldığı bir operasyonla eş zamanlı olarak gerçekleşti.

Axios haber sitesine konuşan ABD'li bir yetkili, İsrail'de bulunan ABD esir arama hücresinin dört esirin kurtarılmasına yardımcı olduğunu söyledi.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU