Katar Dışişleri Bakanlığı: Hamas hâlâ Gazze'de ateşkese ilişkin son teklif üzerinde çalışıyor

Katar Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Mecid el-Ensari tarafından yapılan açıklamada, Katar, Mısır ve ABD'nin ateşkes sağlanması için arabuluculuk çabalarının halen “devam ettiği” belirtildi

Hamas mensupları / Fotoğraf: AFP (Arşiv)

Katar Dışişleri Bakanlığı'ndan dün (Perşembe) yapılan açıklamada, Hamas'ın Gazze Şeridi'nde ateşkes sağlanmasına yönelik son öneriyi halen incelediği ve arabulucuların henüz Hamas'tan cevap almadığı belirtildi.

Katar Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Mecid el-Ensari tarafından yapılan açıklamada, Katar, Mısır ve ABD'nin ateşkes sağlanması için arabuluculuk çabalarının halen “devam ettiği” belirtildi.

El Ensari açıklamasında, özellikle müzakerelerin mevcut durumunun hassasiyeti çerçevesinde, insanları medyada çıkan “yanlış” haberleri dikkate almamaya çağırdı.

Biden, geçtiğimiz cuma günü Gazze'deki savaşı sona erdirmek için üç aşamalı bir plan açıkladı. Altı hafta sürmesi beklenen ilk aşama “tam ve kapsamlı” bir ateşkesi, İsrail güçlerinin Gazze Şeridi'nin tüm yerleşim alanlarından çekilmesini ve yüzlerce Filistinli mahkûmun serbest bırakılması karşılığında kadınlar, yaşlılar ve yaralılar da dâhil olmak üzere bir dizi rehinenin serbest bırakılmasını içeriyor.

ABD Başkanına göre bu aşamada Filistinliler Gazze'deki evlerine dönecek ve insani yardım günde 600 kamyona çıkacak. İlk aşama aynı zamanda İsrail ile Hamas arasında tüm rehinelerin serbest bırakılması ve İsrail'in Gazze Şeridi'nden tamamen çekilmesini içerecek bir sonraki aşamaya geçmek için yapılacak görüşmeleri de kapsıyor.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU