Denis Villeneuve, Dune 2 hâlâ en iyisi olduğu için hayal kırıklığına uğradı

Yönetmen, "Umarım yakında gişede başka başarılar da olur" dedi

(Warner Bros. Pictures)

Yönetmen Denis Villeneuve, Dune: Çöl Gezegeni Bölüm İki (Dune: Part 2) hâlâ yılın en büyük filmi olduğu için "hayal kırıklığına uğradığını" söyledi.

Tutsak (Prisoners), Geliş (Arrival) ve Blade Runner 2049: Bıçak Sırtı (Blade Runner 2049) gibi filmlerle tanınan yönetmenin 2021'de çektiği Dune: Çöl Gezegeni'nin (Dune) devamı niteliğindeki filmi şubatta gösterime girmiş ve gişe canavarı olmuştu.

Dünyanın dört bir yanındaki IMAX ekranlarında kapalı gişe gösterildikten sonra, bu uzun destan dünya çapında 711,8 milyon dolar hasılat elde ederek yılın şu ana kadarki en başarılı filmi olarak yerini sağlamlaştırdı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Dune: Çöl Gezegeni Bölüm İki, Ryan Gosling ve Emily Blunt'lı aksiyon komedisi Dublör (The Fall Guy) ve George Miller'ın Mad Max: Fury Road'unun öncesini anlatan Furiosa: Bir Mad Max Destanı'nın (Furiosa) sıkı rekabetine rağmen bu unvanını korudu.

Ancak bu iki film de gişede bocaladı; 150 milyon dolara mal olduğu tahmin edilen Dublör, evde indirilebilir hale getirilmeden önce bile bekleneni veremedi. Öte yandan Furiosa'nın zayıf açılış hafta sonu rakamları pek çok kişiyi şaşkına çevirdi.

Dune: Çöl Gezegeni Bölüm İki'nin ardından ilk beşi tamamlayan filmler onu geçmeye yaklaşamadı. İkinci sıradaki Godzilla ve Kong: Yeni İmparatorluk (Godzilla x Kong: The New Empire) 567 milyon dolar ve üçüncü sıradaki Kung Fu Panda 4, 539 milyon dolar küresel hasılat elde etti.

Maymunlar Cehennemi: Yeni Krallık (Kingdom of the Planet of the Apes) 309 milyon dolarla 4. sırada yer alırken, 5. sıradaki Hayalet Avcıları (Ghostbusters) 200,6 milyon dolar kazandı.

Mayıs 2024'te ABD'de elde edilen toplam gişe hasılatı, 2020 ve 2021'de pandemi nedeniyle sinemaların kapalı olduğu dönemler hariç tutulduğunda, 1999'dan bu yana elde edilen en düşük hasılat oldu.
 

Dune
Dune: Çöl Gezegeni Bölüm İki gösterime girdikten 4 ay sonra bile hâlâ yılın en büyük filmi (Warner Bros. Pictures)

 

Villeneuve, 31 Mayıs Cuma günü Toronto'da düzenlenen 2024 Kanada Sinema Ödülleri'nde Akademi İkon Ödülü'nü kabul ederken gişede hayal kırıklığı yaratan bir yıl yaşandığını alçakgönüllülükle ifade etti.

Kalabalığa “Hâlâ bir numara olduğum için hayal kırıklığına uğradım” dedi ve ekledi: “Umarım yakında gişede başka başarılar da olur. Umarım, er ya da geç, bu yaz gişesi çok daha iyi olur.”

Gişeyi ateşe vermeyi uman sıradaki filmler Will Smith ve Martin Lawrence'ı yeniden bir araya getiren Bad Boys: Ya Hep Ya Hiç (Bad Boys: Ride Or Die, 7 Haziran), Ryan Reynolds'ın anti-kahramanını Marvel Sinematik Evreni'yle tanıştıracak Deadpool ve Wolverine (Deadpool & Wolverine, 24 Temmuz) ve M. Night Shyamalan'ın orijinal gerilim filmi Tuzak (Trap, 9 Ağustos) olacak.
 

Tuzak
Josh Hartnett'in başrolünü oynadığı M. Night Shayamalan'ın Tuzak filminin gişede büyük iş yapması bekleniyor (Universal Pictures)


Pixar da 14 Haziran'da Ters Yüz 2'yi (Inside Out 2) ABD'de gösterime sokacak. 2015'te gösterime giren ilk film, gişede 858,8 milyon dolar elde edip En İyi Animasyon Filmi Oscar'ını kazanarak eleştirel ve ticari bir hit olmuştu.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Çağatay Koparal

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU