Japonya gişesini salladı: Yılın en iyi çıkış yapan Hollywood filmi

Dünya çapındaki hasılatı 114 milyon doları aştı

Furiosa, nisan ve mayıs boyunca Güney Kore gişesini domine eden The Roundup: Punishment'ı tahtından etmişti (Warner Bros)

Mad Max serisiyle tanınan George Miller'ın merakla beklenen yeni filmi Furiosa: Bir Mad Max Destanı (Furiosa: A Mad Max Saga), Cannes'daki prömiyerinden sonra dünyanın dört bir yanındaki sinemalarda da gösterime girmeye devam ediyor. 

Japonya'da iyi başlangıç

Epik aksiyon, ABD gişesinde kötü bir performans sergilese de Japonya'da fırtına gibi bir başlangıç yaptı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Başrollerinde 28 yaşındaki Anya Taylor Joy ve Chris Hemsworth'ün yer aldığı film, bir ilke imza atmayı başardı. Furiosa, gişe listelerine bir numaradan giriş yaparak 2024'te Japonya'da bu başarıyı elde eden ilk Hollywood filmi oldu. 

2015 yapımı distopik aksiyon Mad Max: Fury Road'un öncesini anlatan spinopff'ta 40 yaşındaki Avustralyalı aktör Hemsworth kötü adamı, Joy ise filme adını veren kahramanı canlandırıyor.

Filmin yardımcı oyuncuları arasındaysa Charlee Fraser, Nathan Jones, Tom Burke ve Lachy Hulme yer alıyor.

İntikam filmi, eleştirmenlerden aldığı tüm övgü dolu yorumlara rağmen gişede beklenenin altında bir hasılat elde ediyor.

114 milyon doları aştı

Son gişe raporuna göre Furiosa: Bir Mad Max Destanı, Japonya'da 31 Mayıs Cuma günü, ABD'deki vizyon tarihinden bir hafta sonra gösterime girdi.

Furiosa, Japonya'da açılış gününde 520 bin dolar kazandı, ertesi günse hasılatına 910 bin dolar daha ekledi. Böylece Furiosa, iki günde 1,4 milyon dolar kazanmayı başardı. 

Film, pazar günkü hasılatıyla beraber Japonya gişesinde 2 milyon doları aştı. Bu da Furiosa'nın dünya çapındaki hasılatının 114 milyon doları geçmesini sağladı.

Filmin listelere bir numaradan giriş yaptığı ve 2024'te Japonya gişelerinde bunu başaran ilk Amerikan filmi olduğu bildiriliyor. 

Aksiyon destanı, gişede hâlâ bir numara olduğu ve 8,2 milyon dolar hasılat elde ettiği Güney Kore'de de aradığı başarıya ulaştı. 

Furiosa, Çin'de de 7 Haziran'da gösterime girecek.    


Independent Türkçe, Koimoi, Deadline

DAHA FAZLA HABER OKU