Türkiye'de de görev yapmış büyükelçinin tüfekli şakası sansasyon yarattı

"Uyuşturucu satıcılarının her gün birini öldürdüğü bir ortamda şaka yapmayı göze alıyor"

Jon Benjamin henüz olayla ilgili yorum yapmadı (Instagram/jonbenjamin19 ve X/@subdiplomatic)

Birleşik Krallık'ın Meksika Büyükelçisi, diplomatik temsilciliğinde çalışan bir Meksikalıya otomobilinde tüfek doğrulttuğu için sessizce görevden alındı.

Beş saniyelik videoda, çetelerin güçlü olduğu Durango ve Sinaloa eyaletlerine nisanda resmi ziyaretle giden Jon Benjamin'in silahı doğrulttuğu kişinin gerildiği görülüyor. Diğer yandan yükselen kahkahalar da dikkat çekiyor.

Korumasının tüfeğini aldığı düşünülen diplomat, bu olaydan kısa süre sonra kovuldu. 


Gündem yaratan videoyu 28 Mayıs'ta paylaşan X hesabı, "Uyuşturucu satıcılarının her gün birini öldürdüğü bir ortamda şaka yapmayı göze alıyor" ifadesini kullandı. 

Meksika'da sona 6 yıldır her sene 30 binden fazla cinayet işleniyor. Suç şebekelerinin alan ve nüfuz savaşı, Latin Amerika'nın en yüksek cinayet oranlarından birine neden oluyor. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Dışişleri, İngiliz Milletler Topluluğu ve Kalkınma Ofisi (The Foreign, Commonwealth and Development Office / FCDO), Financial Times'a yaptığı açıklamada "Bu olaydan haberdarız ve gerekli adımı attık" ifadesini kullandı.  

Latin Amerika'nın en büyük ikinci ekonomisine sahip Meksika'yla Birleşik Krallık arasındaki ilişkiler genel olarak sıcak görülüyor. İki ülke 2022'den beri yeni bir serbest ticaret anlaşması için masada. 

61 yaşındaki Benjamin, 2021'de Meksika Büyükelçisi olarak atanmıştı. Neredeyse 40 yıllık kariyerinde görev yaptığı yerler arasında Türkiye, Şili, Gana, Endonezya ve ABD de var. 

Diğer yandan Meksika'da seçim gündemi var. Seçmenler, 2 Haziran'da devlet başkanlığı seçiminin yanı sıra federal ve yerel düzeyde oy kullanacak. Guerrero eyaletinin Coyuca de Benitez kentinin belediye başkan adayı Jose Alfredo Cabrera Barrientos, seçim kampanyası sırasında çarşamba günü uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetmişti.


Independent Türkçe, Guardian, BBC, AA

DAHA FAZLA HABER OKU