Ünlüler, Trump'ın hüküm giymesini yorumladı

John Leguizamo, Ellen Barkin ve Lynda Carter da Trump'ın cezai hüküm giyen ilk ABD Başkanı olmasını yorumladı

(Reuters)

34 ağır suçtan suçlu bulunan Donald Trump, cezai hüküm giyen ilk ABD Başkanı oldu. Ünlüler bu olayı yorumlamaktan sakınmazken öne çıkan ifadelerden biri de "34 artık en sevdiğim sayı" oldu. 

Trump'ın bu yıl yapılacak seçimde bir kez daha Beyaz Saray için yine de kampanya yürütmesi beklenirken, korku yazarı Stephen King, X/Twitter hesabından şu mesajı paylaştı: 

Cumhuriyetçilerin Başkan adayı hüküm giymiş bir suçlu.

Şarkıcı, oyuncu ve uzun süredir Demokrat olan Barbra Streisand da dikkatini kasımdaki seçime çevirerek şunları yazdı: 

Hüküm giymiş suçlu Donald Trump, 34 suçtan suçlu bulunduğu için hakimi, jüriyi ve New York'u suçluyor. İşlediği suçların hesabını vermeyi asla kabul etmeyecek. Amerikalılar bu suçlunun bir daha Beyaz Saray'a yaklaşmasına izin vermemeli.

Diğerleriyse doğrudan, uzun zamandır beklenen kararın açıklanmasıyla ortaya çıkan duygulara tepki gösterdi. Aktör John Leguizamo, bir bar dolusu insanın haberlere sevinçle tepki verdiğini gösteren bir mim paylaşarak şu yorumu yazdı: 

Hepimiz adaleti ve kimsenin hukukun üstünde olmayışını kutluyoruz!


Trump'ın sahte kesik başını tuttuğu bir fotoğrafı yayımladıktan sonra 2017'de CNN tarafından kovulan komedyen Kathy Griffin, eski başkanın "nihayet mafya maskaralıkları yüzünden başının belaya girdiğini" söyleyen bir hayranına yanıt olarak şunları yazdı: 

Bunu söylediğin için teşekkür ederim. Korkunçtu ve o da korkunç. SEVİNÇ GÖZYAŞLARI.

Kısa süre önce Beyaz Saray'da Başkan Joe Biden'a desteğini dile getiren Yıldız Savaşları (Star Wars) oyuncusu Mark Hamill, parlak kırmızı büyük harflerle 34 kez "SUÇLU" kelimesini gösteren bir ekran görüntüsü yayımladı.

Wonder Woman'ın yıldızı Lynda Carter, "34 artık benim en sevdiğim sayı" diye espri yaparken Kötü Kızlar (Mean Girls) oyuncusu Anna Gasteyer'in şakasıysa şöyle oldu: 

Geriye dönüp baktığımda her Suçlu dediklerinde içmemeye karar verdiğim için mutluyum çünkü akşam yemeği hazırlamayı asla başaramazdım.


Ancak herkes kutlama yapmıyordu. Reality yıldızı Caitlyn Jenner karara şöyle yanıt verdi: 

Amerika için çok çirkin bir gün. Elbette tüm süreç çok çirkindi. New York eyaletine yazıklar olsun. Yozlaşmış Adalet Bakanlığı'na yazıklar olsun.

Komedyen, oyuncu ve şarkıcı Bette Midler, Kızgın Boğa (Raging Bull) aktörü Robert De Niro'nun dün mahkeme salonu civarında Trump'a karşı yaptığı konuşmadan alıntı yapan bir mim yayımladı. Mesaj, "Donald Trump benim şehrime ait değil…" diye başlıyor. 

Biz New Yorklular, Trump büyük adam kılığına girmiş pis bir emlak dolandırıcısıyken ona tahammül ederdik... ama Trump gibi biri ülkeyi yönetemez. Bu iş böyle yürümez. Ve biz bunu biliyoruz.

Öte yandan pop yıldızı Katy Perry, kararın açıklanmasından kısa süre sonra sosyal medyada yazdığı muğlak bir mesajla tepki verdi: 

LFG ('Let's f***ing go'nun [İşte bu] kısaltması).



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Çağatay Koparal

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU