Christopher Nolan'ın sıradaki projesi hakkında ipucu geldi

Oscar ödüllü yönetmenin bir sonraki projesinin "çok heyecan verici" olduğu söyleniyor

(AP)

Uzun zamandır birlikte çalıştığı eşi Emma Thomas, Christopher Nolan'ın bir sonraki projesine şimdiden hazırlandığını doğruladı.

Nolan'ın yeni projesi, 2024 Oscar Ödülleri'nde En İyi Film de dahil 7 ödül kazanarak geceye damgasını vuran, ödül töreninin gözdesi Oppenheimer'ın hemen ardından geliyor.

Oscar ödüllü yönetmenin 12 uzun metraj filminin de yapımcılığını üstlenen Thomas, Empire dergisine verdiği bir röportajda çok fazla ayrıntı vermeden eşinin yeni filmiyle ilgili ipuçları verdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Thomas, "Çok heyecan verici olduğunu söyleyebilirim. Olasılıkların sınırsız olduğu bir andayız, henüz ayrıntıları ya da başka bir şeyi düşünmeye başlamadık" dedi.

Oppenheimer çok şaşılacak şekilde başarılı oldu ve biz de elimizde bir fırsat olduğunu hissediyoruz.

Geçen kasımda Variety'ye gelecekteki film planları hakkında konuşan Nolan, "her şeye açık" olduğunu söylemişti.

Nolan, "Fikirler her yerden geliyor" demişti.

Yeniden çevrim yaptım, çizgi roman ve romanlardan uyarlamalar yaptım ve orijinal senaryolar yazdım. Her şeye açığım.

Ama bir yazar ve yönetmen olarak, ne yaparsam yapayım, tamamen kendime ait olduğunu hissetmeliyim. Onu kendime özgü kılmalıyım: Bir fikrin ilk tohumu başka bir yerden gelebilir ama klavyedeki parmaklarımdan geçmeli ve yalnızca benim gözlerimden çıkmalı.

Britanyalı yönetmenin son tarihi dramasında Cillian Murphy, dünyanın ilk atom bombasının yapımından sorumlu Amerikalı fizikçi J. Robert Oppenheimer olarak rol almıştı.

Murphy'nin başroldeki performansı ona En İyi Erkek Oyuncu Akademi Ödülü'nü getirirken, Robert Downey Jr.'ın canlandırdığı Amiral Lewis Strauss karakteri de ona En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu dalında ilk Oscar'ını kazandırmıştı.

Oppenheimer'ın 953,8 milyon dolarlık rekor gişe hasılatının ardından Nolan'ın, filmin başarısından 100 milyon dolar gibi dudak uçuklatan bir bonusu evine götürdüğü bildiriliyor.

Birleşik Krallık hükümeti martta 1997'den beri evli olan ve 4 çocukları bulunan Nolan ve Thomas'a sinemaya yaptıkları hizmetlerden ötürü şövalyelik ve "dame" unvanı verileceğini duyurmuştu. 

Nolan'ın 96. Akademi Ödülleri'nde kazandığı En İyi Film ve En İyi Yönetmen ödülleri ilk Oscar zaferleri oldu. Daha önce 2000 yapımı gizemli gerilim filmi Akıl Defteri (Memento), 2010 yapımı bilimkurgu Başlangıç (Inception) ve 2017 yapımı savaş aksiyonu Dunkirk'le aday gösterilmişti.


* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Gökçe Uçak

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU