Game of Thrones'un şikayet alan sahnesi bir karakterin sonunu değiştirmiş

Çok daha zalim bir kader onu bekliyormuş

HBO'nun rekortmen dizisi Game of Thrones, George R.R. Martin'in Buz ve Ateşin Şarkısı (A Song of Ice and Fire) serisinden uyarlandı (HBO)

Game of Thrones oyuncularından Hannah Waddingham, canlandırdığı Septa Unella karakterinin dizideki kaderinin aslında neredeyse çok daha kötü olacağını açıkladı. 

Utanç yürüyüşü ve ardından gelen intikam

Dramatik ters köşeleriyle de meşhur olan Game of Thrones'da Septa Unella'nın ölümü şaşırtıcı değildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Karakterin tüyler ürpertici bir kaderi vardı ancak Waddingham, yazarların kendisi için aslında çok daha acımasız bir final kaleme aldıklarını açıkladı. 

6. sezon, dizinin en aksiyon dolu finallerinden birine sahipti. Bu sezonun sonunda Cersei Lannister, "utanç yürüyüşü"nden sorumlu olan düşmanlarından ve Tyrellerden intikam alıyordu. 

Septa Unella, yürüyüş boyunca arkasındaki çanı çalarak defalarca "Utanç" diye bağırmıştı. Böylece Cersei'in ondan acılı bir intikam alması kaçınılmaz olmuştu.

Cersei, önce Unella'ya bir hücrede işkence yapmıştı. Ardından da Dağ olarak da bilinen Sör Gregor Clegane tarafından yavaş yavaş işkence edilerek öldürülmeye terk etmişti.

"Bunu yapmaktan vazgeçtiler"

Waddingham, Collider'a yaptığı açıklamada, canlandırdığı karakter için farklı bir son düşünüldüğünü anlattı. 

Yazarların bir tecavüz sahnesi planladığını ama sonra bundan vazgeçtiğini anlatan oyuncu şöyle dedi:

Dağ'ın tecavüzüne uğrayacaktı ve sanırım Sansa'nın tecavüze uğradığı sahneye dair o kadar çok şikayet almışlardı ki bunu yapmaktan vazgeçtiler. Muhtemelen ben Belfast uçuşunun ortasındayken değiştirdiler. Ve bana yanlış parçaları gönderdiklerini düşündüm. Oraya vardığımda bana bir dalgıç kıyafeti giydirdiler ve ben de 'Neden?' diye sordum. Onlar da 'Bunun yerine su işkencesi yapacağız' dediler.

49 yaşındaki Britanyalı oyuncu, sahnenin zorlukları nedeniyle o günün hayatının "en kötü günü" olduğunu da sözlerine ekledi. 

Sophie Turner'ın canlandırdığı Sansa Stark'ın 5. sezonun sonunda tecavüze uğradığı sahne Game of Thrones'un en çok tartışma yaratan sahnelerinin başında geliyordu. Sözkonusu sahnenin aldığı sert eleştiriler, dizinin geri kalanını da etkiledi.

2021'de Emmy kazandı

Hannah Waddingham, Game of Thrones'dan sonra Netflix'in Sex Education ve Apple TV+'ın Ted Lasso dizilerinde rol aldı. Londra doğumlu aktris, Ted Lasso'daki başarılı performansıyla 2021'de Emmy ödülünün de sahibi oldu. 


Independent Türkçe, ScreenRant, Collider

DAHA FAZLA HABER OKU