Jude Law'dan Netflix'in Yetenekli Bay Ripley uyarlaması hakkında açık yürekli yorumlar

Law, Patricia Highsmith'in çok satan romanından uyarlanan 1999 yapımı orijinal filmde rol almıştı

Yetenekli Bay Ripley'nin (The Talented Mr Ripley) yıldızı Jude Law, Patricia Highsmith'in 1955 tarihli çok satan romanının Netflix tarafından üstlenilen yeniden çevrimi hakkındaki düşüncelerini paylaştı.

Netflix'in 4 Nisan'da gösterime giren Ripley dizisinin başrolünde yapıma adına veren talihsiz dolandırıcı Tom Ripley'i canlandıran Andrew Scott yer alıyor. Dizide zengin bir adam, Johnny Flynn'nin canlandırdığı serseri oğlu Dickie Greenleaf'i eve dönmeye ikna etmesi için Ripley'yi tutuyor. 

Law, Matt Damon'ın Ripley rolünde oynadığı Anthony Minghella'nın 1999 yapımı filminde Dickie'yi canlandıran ilk aktör olmuştu.

İngiliz aktör, Entertainment Weekly'ye verdiği yeni röportajında şöyle dedi:

Bundan keyif alıyorum. Nasıl hoşlanmayayım ki? Bu harika bir malzeme.

51 yaşındaki Law, "Harika oyuncularla emin ellerdeydim.  Bu çok ilginç bir karakter" dedi.

"Steve Zaillian'ın [versiyonunun] pek çok açıdan Anthony'ninkinden daha farklı olamayacağını" savunan Law, sözlerini şöyle devam etti:

Stil ve tempo açısından çok farklı olsalar da hâlâ yüzeye çıkan sahneleri ve temaları görmek çok ilginç.

Her iki versiyon da birçok açıdan yönetmenini yansıtıyor. Biri görsel, renkli ve romantik. Diğeriyse epey adli temalı ve daha tehditkar. Bana göre filmler genellikle kameranın arkasındaki kişiyi yansıtıyor.

Zaillian'ın siyah beyaz çekim tercihi Netflix kullanıcılarını ikiye bölmüştü. Bazıları "sinematografinin çok can sıkıcı" olması nedeniyle "ilk bölümü bile bitiremediklerinden" şikayet etmişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Law, kendi versiyonunu "çok uzun yıllardır" izlememiş olsa da yenisini izlemenin "zihninde pek çok anıyı canlandırdığını" itiraf etti.

Aktör, "Sürekli 'Tanrım, bunu hatırlıyorum' diye düşündüm. Dickie'nin hizmetçisi Ermelinda'nın ismini bile. Hep 'Ermelinda, Ermelinda' dediğimi hatırlıyorum. Bu karakterleri yeniden ziyaret etmenin duygusal bir yanı da vardı" diye açıkladı.

Yetenekli Bay Ripley övgü dolu eleştirilerle gösterime girmişti. Film, 2000 Akademi Ödülleri'nde 5 Oscar adaylığı kazanmıştı. Bunlardan biri de Law'ın En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu adaylığıydı. 

Halihazırda Netflix'te yayımlanan Ripley de eleştirmenlerden çoğunlukla olumlu yorumlar aldı. Ancak The Independent'tan Clarisse Loughrey, Scott'ın oyuncu seçimine itiraz ederek bunun "aksi takdirde iyi olacak bir Netflix uyarlaması için tamamen yanlış" olduğunu yazmıştı.

Üç yıldızlı eleştirisinde Loughrey, "Uzun süredir üzerinde çalışılan bu Yetenekli Bay Ripley mini dizisi, nefes kesici görsellere rağmen yıldızlarla dolu 1999 yapımı filmin ruhundan kurtulamamış" demişti.

Yetenekli Bay Ripley'de Law ve Damon'ın yanı sıra Gwyneth Paltrow ve Cate Blanchett de önemli rollerde yer almıştı. Ayrıca Ripley'de Dakota Fanning ve The Gentlemen oyuncusu Eliot Sumner gibi aktrisler de rol alıyor. 


* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Gökçe Uçak

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU