Dua Lipa yeni klibindeki "çılgın" gösterisiyle hayranlarını şoke etti

Şarkıcının yeni albümü Radical Optimism, 3 Mayıs'ta çıkacak

(AP)

Dua Lipa hayranları, şarkıcının yeni müzik klibinde bir yüzme havuzunun üzerinde havaya taşındığı sahneye verdikleri tepkileri paylaşıyor.

28 yaşındaki Lipa, Illusion'la ona eşlik eden görüntüleri 11 Nisan Perşembe günü yayımladı. Şarkı, yakında çıkacak Radical Optimism albümündeki üçüncü tekli.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yönetmenliğini Tanu Muino'nun üstlendiği Illusion klibinde Lipa, İspanya'nın Barselona kentindeki Montjuïc Belediye Havuzu'nda dansçılar, yüksek dalışçılar ve senkronize yüzücülerle birlikte görülüyor. 

Ünlü Katalan geleneği Castell'e (insan kulesi) gönderme yapılan video, Lipa'nın bu gelenekten ilham alan bir kuleye tırmanmasıyla sona eriyor. Aynı havuz Kylie Minogue'un 2003'te çıkan parçası Slow'un müzik klibinin de mekanı olarak kullanılmıştı.

Klibin bir kısmında Lipa'nun tutunduğu hava çemberi şarkıyıcı sudan çıkarıp gökyüzüne; aşağıdaki yüzme havuzunun çok üstüne çıkarıyor. 

Bir hayran hesabı sahnenin kısa bir videosunu paylaşarak "DUA LIPA SEN ÇILGIN MISIN????" dedi.
 


Başka bir hayranıysa "Sadece bu sahneyle bile yılın klibi bu vay canına dua lipa hayatının geri kalanında ve ondan sonra da sonsuza kadar ünlü olacaksın" diye ekledi.

Lipa yaptığı açıklamada "Illusion, [albüme katkı sunan] Caroline [Ailin], Danny [L Harle], Tobias [Jesso Jr.], Kevin [Parker] ve benim birlikte çalıştığımız ilk şarkıydı ve gerçekten albümle ilgili buzları eritti" dedi.

Mesele kendinizi neyin içine soktuğunuzu bilmek ama keyif için yapmaya devam etmekle ilgili. Alay konusu olanlar onlar; biriyle onun oyununda oynamanın eğlencesi burada çünkü nihayetinde bir illüzyona kapılmıyorsunuz.

Kısa süre önce Lipa'nın, Radical Optimism'i desteklemek üzere haziranda Berlin, Pula ve Nimes'de gerçekleşecek ilk turne tarihlerini duyurmasıyla biletler hemen tükenmişti. Şarkıcı buna ek olarak 17 Ekim'de Londra'daki Royal Albert Hall'da konser verecek.

Merakla beklenen yeni albüm 3 Mayıs'ta çıkacak.

Albüm, Lipa'nın yakın zamanda BRIT Ödülleri'nde göz kamaştırıcı bir performansla sergilediği Houdini ve Training Season adlı çıkış parçalarının da aralarında yer aldığı 11 şarkı içeriyor.

Şarkıcı geçen yıl Greta Gerwig'in Barbie'sinin film müzikleri için yazdığı Dance The Night'la listelerin tepesine çıkmıştı. Lipa, Denizkızı Barbie rolüyle filmde de oynamıştı.

Albümün resmi açıklamasında "Dua'nın kendi kendini keşfetmesinden esinlenen Radical Optimism, bir zamanlar yüzleşmenin imkansız göründüğü durumlarda netliğe kavuşmanın saf sevincini ve mutluluğunu yakalayan bir albüm" diye belirtiliyor.

Daha önce sizi mahvetme tehdidi taşıyan zorlu vedalar ve kırılgan başlangıçlar, optimizmi seçip kaosun içinden zarafetle ilerlemeye başladığınızda kilometre taşlarına dönüşüyor. Radical Optimism, dinleyicisini müzikalite açısından zengin, sözleriyle pişmanlık duymayı reddeden ve sesleriyle özgürleştiren rüya gibi bir pop dünyasına taşıyor.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/music/news

Independent Türkçe için çeviren: Büşra Ağaç

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU