Kullanırken kaybettiği doğum kontrol implantı akciğerinden çıktı

Yıllarca vücudunda kaldı

Gebelik önleyici implantlar, lokal anestezi yöntemiyle deri altına yerleştiriliyor (Uluslararası Planlı Ebeveynlik Federasyonu)

Birleşik Krallık'ta bir kadının kullanırken kaybettiği doğum kontrol implantı akciğerinden çıktı.

Rebecca Hardy, 2018'de kola takılan gebelik önleyici implantlardan kullanmıştı. Fakat deri altına yerleştirdiği implantı çıkarmayı başaramadı. 

Bunun üzerine 2021'de kliniğe gittiğini belirten 29 yaşındaki kadın, hekimlerin implantın kolunda olmadığını fark ettiğini söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İki çocuk annesi Hardy, bu süreçte birçok doktora gittiğini fakat hiçbir hekimin implantın vücudunda nerede olduğunu çözemediğini belirtti. 

Kadın, en son gittiği hastanede doktorun röntgen çektirmesini istediğini belirtti. Doktorlar, röntgen sonuçlarını incelediklerinde implantın Hardy'nin akciğerinde sıkıştığını tespit etti.

Hardy, hekimlerin implantı ameliyatla çıkarma seçeneği sunduğunu ancak bunun tehlikeli bir prosedür olduğu uyarısında bulunduklarını söyledi. 

Doktorlar özellikle ameliyat sırasında atardamarın yırtılma riski olduğunu belirterek, implantın çıkarılabileceğine dair garanti vermedi. 
 


"Bakmam gereken 6 ve 7 yaşlarında iki çocuğum var" diyen Hardy,  herhangi bir fiziksel sorun yaşamadığı ve risk almak istemediği için ameliyat olmadığını söyledi.

Nexplanon adıyla satılan doğum kontrol implantları, üç yıla kadar gebelik önleyici özelliğini koruyor. Progesteron hormonu içeren bu deri altı implantlar, yumurtlamayı durdurarak ve servikal mukusu kalınlaştırarak hamileliği önlüyor.


Independent Türkçe, Daily Mail, The Mirror

DAHA FAZLA HABER OKU