Dune 3 geliyor: Rekortmen bilimkurgu serisi sürecek

Yönetmenin Dune 3'ten sonraki projesi de belli oldu

2021 yapımı ilk Dune, sinemalarda ve HBO Max'te aynı anda gösterime girdiği için Kuzey Amerika gişesinde aradığını bulmamış ancak küresel çapta büyük başarı elde etmişti (Warner Bros)

Dune: Çöl Gezegeni Bölüm İki'nin (Dune: Part Two) gişede elde ettiği büyük başarının ardından yapım şirketi Legendary, Paul Atreides'in galaksiyi fethetmeye nasıl devam ettiğini anlatacak olan üçüncü film için kolları sıvadı. 

Variety'nin aktardığına göre, üçüncü film için hem eleştirel hem de ticari başarı yakalayan ilk iki bilimkurgunun yönetmeni Denis Villeneuve'le anlaşmaya varıldı. 

2024'ün en çok kazanan filmi

Kanadalı yönetmen Villeneuve, bu yılın başında Empire'a verdiği röportajda, "kelimeleri Dune serisini ileride nereye götüreceğini düşünerek kağıda döktüğünü" söylemişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Legendary henüz Dune 3'ün prodüksiyonunun ne zaman başlayacağına dair açıklama yapmadı. 

Dune: Çöl Gezegeni Bölüm İki, dünya çapında 630 milyon dolar hasılat elde ederek gişede hala para kazanmaya devam ediyor. Başrollerini Timothée Chalamet, Zendaya ve pek çok Hollywood yıldızının paylaştığı devam filmi, halihazırda 2024'ün gişede en çok kazanan filmi konumunda.

Filmde Chalamet'nin canlandırdığı Paul Atreides kehanetin gösterdiği seçilmiş kişi olarak yerini alıyor ve ailesini yok edenlerden intikam almak için savaşıyor. 

Villeneuve'ün 2021'de gösterime giren ilk Dune filmi, dünya çapında 402 milyon dolar hasılat elde etmişti.

"En müthiş bilimkurgu filmlerinden biri"

Usta sinemacı Steven Spielberg, meslektaşı Denis Villeneuve'le röportaj yaparken Dune: Çöl Gezegeni Bölüm İki'den (Dune: Part Two) övgüyle bahsetmişti. Oscar ödüllü yönetmen, 56 yaşındaki Villeneuve'e "Şimdiye kadar gördüğüm en müthiş bilimkurgu filmlerinden birini yapmışsın" demişti.

Spielberg, "Burada oturup seninle konuşmak benim için bir onur" diyerek ekledi: 

Dünyaları inşa eden film yapımcıları olduğunu söyleyerek başlayayım. Bu uzun bir liste değil ve çoğunun kim olduğunu biliyoruz. Georges Méliès'den başlayarak Disney, Kubrick ve George Lucas. Ray Harryhausen'i de bu listeye dahil ediyorum. Fellini kendi dünyalarını inşa etti. Tim Burton. Kuşkusuz Wes Anderson, Peter Jackson, James Cameron, Christopher Nolan, Ridley Scott, Guillermo del Toro. Liste uzayıp gidiyor ama o kadar da uzun bir liste değil ve ben sizin bu listenin en yeni üyelerinden biri olduğunuza yürekten inanıyorum.

Dune 3'ten sonraki projesi de belli oldu

Öte yandan Variety, yönetmenin Annie Jacobsen'ın Pulitzer Ödülü Nuclear War: A Scenario (Nükleer Savaş: Bir Senaryo) adlı eserinin beyazperde uyarlaması için Legendary'yle yeniden bir araya gelmek üzere görüştüğünü de doğruladı.

Legendary, Jacobsen'ın kurgusal olmayan kitabının film haklarını satın aldı. Villeneuve halihazırda yapımcılık, uyarlama ve yönetmenlik için stüdyoyla görüşmelerini sürdürüyor. Villeneuve'ün yapımcı ortağı Tanya Lapointe de projenin bir parçası olacak.

Jacobsen'ın 26 Mart'ta piyasaya çıkan kitabı, "silahları inşa eden, müdahale planlarına vakıf olan ve alınması gereken kararlardan sorumlu olan askeri ve sivil uzmanlarla yapılan düzinelerce yeni ve özel röportaja dayanarak, bir nükleer savaş durumunda neler olabileceğine dair saatli bir senaryoyu inceliyor."


Independent Türkçe, Variety, TheVerge, ScreenRant, Deadline, Empire

DAHA FAZLA HABER OKU