UNRWA: İsrail’in Gazze’deki saldırıları sonucu 13 bin 750 çocuk öldü

UNRWA’nın raporunda, “BMGK kararının kabul edilmesine rağmen, İsrail güçleri Gazze genelinde askeri operasyonlara devam etti” denildi

Gazze Şeridi’ndeki çocuklar / Fotoğraf: Reuters

Birleşmiş Milletler (BM) Yakın Doğu’daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA), Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu’nun (UNICEF), İsrail’in Gazze Şeridi’nde 7 Ekim’den bu yana düzenlediği saldırılarda 13 bin 750 çocuğun öldürüldüğünü doğruladığını bildirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

UNRWA tarafından bugün yayınlanan raporda, UNICEF’in Gazze’de ateşkes çağrısında bulunan Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) kararının pazartesi akşamı onaylanmasından saatler sonra yaklaşık 10 çocuğun öldürüldüğüne ilişkin raporlarına atıfta bulunuldu.

UNRWA’nın raporunda, “BMGK kararının kabul edilmesine rağmen, İsrail güçleri Gazze kentindeki Şifa Hastanesi yakınındaki Rimal bölgesi, Han Yunus merkezi ve yine Han Yunus’taki Emel ve Nasır hastaneleri çevresi başta olmak üzere Gazze genelinde askeri operasyonlara devam etti” denildi.

BMGK’da geçen pazartesi akşamı yapılan oylamada, ramazan ayı boyunca Gazze Şeridi’nde derhal ateşkes sağlanması ve tüm rehinelerin derhal ve koşulsuz olarak serbest bırakılması çağrısında bulunan karar tasarısı kabul edildi.

BMGK’nın seçilmiş üyeleri tarafından sunulan ve Arap Grubu tarafından desteklenen karar tasarısı, 14 oy çokluğuyla kabul edilirken, ABD oylamada çekimser kaldı.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU