İmamoğlu'ndan kabineye: Bir aydır devlet vazifelerini unuttular gelip bizimle yarışıyorlar

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, vatandaşa "Riski görmeniz gerek. İstanbul kaybedilirse bu tüm Türkiye’nin direncinin çökmesi anlamına gelecek" diye konuştu

Fotoğraf: AA

Cumhuriyet'te yer alan habere göre; İBB Başkanı İmamoğlu, İstanbul’daki seçim sürecine dikkati çektiği açıklamasında, bakanların ilçelerde gerçekleştirdiği mitinglere işaret ederek, “Cumhurbaşkanı yardımcısı İstanbul’da propaganda yapıyor. Seçimin son 2-3 günü de cumhurbaşkanı gelir” dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İmamoğlu "İsanbul seçiminin sonucu Türkiye’nin siyasi geleceğini nasıl etkileyeceğine" dair soruyu şöyle yanıtladı:

Bu seçimlerde, ışıl ışıl, güler yüzlü, akılcı bir İstanbul, ne yaptığını bilen, halkına yalan söylemeyen, bir avuç insanı değil, 16 milyonu gözeten bir yönetim için oy kullanacağız. İşte bu İstanbul ittifakının gerçekleşmesi için çok önemli bir aşama. Ama İstanbul ittifakının asıl kendini göstereceği dönem seçimden sonra olacak. Seçimden sonra bu meydan büyümeye devam edecek. Mutlu, eşit, müreffeh Türkiye için İstanbul ittifakı ulusal bir ittifaka dönüşecek. Türkiye’nin geleceğini hepimiz beraberce oluşturacağız. İstanbul ittifakı geleceğimizi beraberce oluşturmanın, hayallerimizi gerçekleştirmenin ittifakıdır. Büyük hayallerimiz var. Kalkınmış, mutlu, eşit bir İstanbul ve Türkiye. Doğası mis gibi kokan, sokakları tertemiz, insanları güler yüzlü, neşeli...

İmamoğlu, Murat Kurum'la ilgili de şu yorumu yaptı:

Daha yeni Şişli’nin, İstanbul’un göbeğinde kendi imzasıyla çıkan inşaat planına baksanıza. Biz plan yapmışız sadece 8 kat izni ve çok geniş yeşil alanlarla çevrili. O arkadaş bunu beğenmemiş. Yeni plan hazırlamış. İstanbul’un göbeğine 70-80 katlı gökdelen dikecek. Allah aşkına Şişli’nin 80 katlı gökdelene mi ihtiyacı var! Bu rant kafası, kente ihanet kafası bu arkadaşlarda hiç değişmeyecek.

Ekrem İmamoğlu, kabinenin asıl işlerini bir kenara bırakarak İstanbul seçiminde çalıştığına dair de şu yorumu yaptı:

Şimdi de tüm kabine burada. Millet devlet hastanelerinden randevu alamıyor; Sağlık Bakanı ile Pendik’te seçim çalışması yaparken karşılaşıyoruz. Sandık ve seçim güvenliğinden sorumlu İçişleri Bakanı Silivri’de esnaf gezip oy istiyor, haberleşmeden de sorumlu olan Ulaştırma Bakanı AKP adayına proje desteklerini anlatıyor ve de seçimin en adaletli şekilde yürütülmesini sağlaması gereken Adalet Bakanı meydanlarda. Cumhurbaşkanı Yardımcısı İstanbul’da propaganda yapıyor. Seçimin son 2-3 günü de cumhurbaşkanı gelir. Hepsini misafir olarak görüyoruz ve iyi ağırlıyoruz.  1 Nisan sabahı tekrar Ankara’da görevlerine dönecekler. Bazıları moral bozukluğu nedeniyle 31 Mart akşamı da dönebilir. İşlerini ihmal etmesinler. 1 aydır devlet vazifelerini unuttular gelip bizimle yarışıyorlar. Vatandaş onlardan asli vazifelerini yapmalarını bekliyor.

 

Cumhuriyet

DAHA FAZLA HABER OKU