Hababam Rock'ın yıldızı, devam filmine yeşil ışık yaktı

Tatil'le (Holiday) tanınan oyuncu, "Keşke Hababam Rock 2 Electric Boogaloo olsaydı" dedi

Jack Black, Hababam Rock'ta (Paramount Pictures)

Jack Black, Hababam Rock'ın (School of Rock) devam filmini çekmeye hazır olduğunu ve HBO'nun The White Lotus'unun arkasındaki beyin olan Mike White'ın senatist koltuğuna geri dönmesini istediğini söyledi.

2003 yapımı müzikal komedide çiçeği burnunda bir gitaristken yedek öğretmen olan Dewey Flint'i canlandıran Black'e Joan Cusack, Mike White ve Sarah Silverman gibi yıldızlar eşlik ediyor. White aynı zamanda filmin senaryosunu da yazmıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

10 yaşındaki öğrencilerinin müzik yeteneğini çabucak fark eden Flint, prestijli Battle of the Bands (Grupların Savaşı) yarışmasını kazanmak için bir rock grubu kuruyor.

JOE'ya verdiği röportajda "Keşke Hababam Rock 2 Electric Boogaloo olsaydı. Ben hazırım" diyen Black, 1984 yapımı dans filmi Breakin' 2: Electric Boogaloo'nun ismine gönderme yaptı.

Dünya çapında 130 milyon doları aşan bir ticari başarı elde etmesine rağmen Hababam Rock'a hiçbir zaman bir devam filmi çekilmedi. Film 2015'teki bir Broadway uyarlamasına ilham verirken Nickelodeon da filmden bağımsız, üç sezon süren bir televizyon spin-off'u yarattı.

Black "Biliyorsunuz, ilk filmi Mike White yazdı ve o bir dahi" diye ekledi.

Mike White'ın tekrar bu işin başına geçmesi gerekir ama TV'deki en iyi dizi olan [The] White Lotus'la halihazırda çok meşgul.

Muhtemel devam filminin olay örgüsünün detayları konuşulmasa da 2003 yapımı film, coşkulu bir Battle of the Bands zaferiyle sona ermişti. Dewey başarısının ardından müzik öğretmenliğini düzenli olarak yapmaya başlarken rock grubunun üstüne de plak anlaşması teklifleri yağıyor.

Filmin 20. yıldönümü sebebiyle Rolling Stone'da yayımlanan retrospektifle ortaya çıktığı üzere Hababam Rock'ın kamuoyunda gördüğü ilgi, bazı genç oyuncuların zorbalığa maruz kalmasına da yol açmıştı.

Olumsuz deneyimleri hakkında konuşan yıldızlar arasında baş gitarist Zack "Zack-Attack" Mooneyham'i canlandıran Joey Gaydos Jr. ve rock grubunun basçısı Rivkah Reyes de vardı.

Reyes, filmin başarısının ardından 10 yıl boyunca "gerçekten ama gerçekten hasta ve gerçekten ama gerçekten zihinsel olarak iyi hissetmediğini ve hiçbir şey hissetmemek için her şeyi kullandığını" söylemişti. 5 yıl önce bağımlılıktan kurtulan Reyes, oyunculuğa geri döndü.
 

Hababam Rock
Jack Black'in karakteri, Joey Gaydos'un canlandırdığı Zack "Zack-Attack" Mooneyham'le (Paramount)


Bahsi geçen zorbalık deneyimleri ortaya çıkmadan önce Jack Black, Entertainment Tonight'a Hababam Rock'ın "kariyerinin en parlak noktası" olduğunu söylemişti.

İlk filmde Hababam Rock grubunun davulcusu olan Kevin Clark, 2021'de bisiklet sürerken araba çarpması sonucu hayatını kaybetmişti.

Yakın zamanda Black, gişe listelerinde başı çeken ve gelecek ay 5 Nisan'da Türkiye sinemalarında gösterime girecek Kung Fu Panda 4'te başroldeki Po karakterini yeniden canlandırdı.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/films/news

Independent Türkçe için çeviren: Büşra Ağaç

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU