Batman'da konuşan Bakırhan'dan Hüda Par'a tepki: Burada Kürdüz diyorlar, Ankara'da kurt ittifakıyla partimize kumpas kuruyorlar

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Batman'daki Nevruz kutlamasında konuştu

Fotoğraf: Twitter

Konuşmasında Hüda Par'a tepki gösteren Bakırhan; "Burada Kürdüz diyen kimileri Ankara’da Kurtlarla aynı sofrada oturuyor. Burada 'Kürdüz' diyorlar, Ankara’da Kurt ittifakıyla, JİTEM ittifakıyla birlikte sizin geleceğiniz, kimliğiniz için mücadele eden partimize karşı kumpaslar kuruyorlar. Bizlere geçmişimizi unutturmaya çalışanlara; Batman hafızadır, hakikattir diyoruz. Batman hafızasını asla ama asla unutmayacaktır" diye konuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bakırhan sözlerini şöyle sürdürdü:

Meclis'te iki kelime Kürtçe konuştuğumuzda sesimiz kısıldığı zaman onlarla aynı hizada duracaklar, burada da Kürt halkına şirin gözükerek 'biz de Kürdüz’ diyecekler. Hadi oradan hadi, Batman halkı bunu yutmaz. Batman'ı çok iyi tanıyorum emin olun bu meydanda bulunan birçok ailemizin duvarlarının baş köşesinde 90’larda kontralar tarafından katledilen kardeşlerimizin resimleri duruyor. İşte Batman o resimlerdir.  

Artı Gerçek'te yer alan habere göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "doya doya özgürlüğü teneffüs ediyoruz" sözlerini eleştiren Bakırhan şu ifadeleri kullandı:

Gençler sosyal medyada eleştirdikleri için cezaevinde. İnsanlarımız bir miting alanında dahi rahat bir şekilde bir araya gelemiyorlar. Memleket nefes alamıyor, memleket yoksul, emekçi, perişan insanlar bu ramazan ayında çocuklarına ekmek, zeytin, süt götüremezken beyefendi 'özgürlüğün tadını çıkarın' diyor. Evet, sen o bin odalı sarayda özgür olabilirsin ama Batman halkı özgür değil, Kürt halkı özgür değil, cezaevlerindeki yoldaşlarımız özgür değil, uyuşturucuya bulaştırmaya çalıştığınız gençlerimiz özgür değil, emekliler, işçiler, ezilenler özgür değil.

Batman'da görevden alınmayla sonuçlanan sürece de işaret eden Tuncer Bakırhan; "Seçimde kimi kızgınlıklar, küskünlükler, eksiklikler olabilir. Bunların hepsi telafi edilebilir. Bu partinin değerleri vardır. Bu değerlerden biri kadına yaklaşımdır. Onun için Batman kadın başkanımıza sahip çıkmalıdır" diye konuştu.

 

Artı Gerçek, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU