İspanya'da öfke büyüyor: "Burası turist kokuyor"

Turistlere kiralanan apartmanların duvarlarına yapıştırılan çıkartmalardan bazılarında "Turist kokuyor" ve "Eskiden burada bir aile yaşardı" yazıyor

(Unsplash)

Bıkkın kent sakinleri, Malaga merkezinin civarındaki binaların dış cephelerine turistleri "evlerine gitmeye" çağıran düşmanca mesajlar yapıştırdı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Turistik apartmanlara yapıştırılan çıkartmalarda "Turist kokuyor", "Burada eskiden bir aile yaşardı" ve "Daha önce burası benim evimdi" gibi ifadeler yer aldı.

Notlar ilk olarak, Dani Drunko diye bilinen bir bar sahibinin binalardaki apartman tabelalarında farklı ifadeler kullanarak bir değişiklik yapma fikrini öne sürmesinin ardından ortaya çıktı.

Ramón Franquelo Caddesi üzerindeki bir barın sahibi olan Drunko, Malaga merkezli haber sitesi Sur'a, turistlere kiralanmak üzere uyarlandığı için sözleşme yenilemesine izin verilmemesi üzerine 10 yıldır yaşadığı evden atıldığını söyledi.
 


Drunko, apartmanlara çıkartma ekleme fikrini ortaya attıktan sonra, toplumun "çok yaratıcı" şekilde dahil olduğunu söylese de "bu işin kontrolden çıktığını" da itiraf etti.

Herkes bu davaya katıldı ve elinden geleni yaptı, o kadar ki bunları basıp merkezdeki tüm sokaklara yapıştırıyorlar. Gittikçe daha fazlasını görüyorum.

Ancak Drunko "turistlerle hiçbir derdinin olmadığını" söyledi ve toplumun konut sorununun düzenlenmesini istediğini vurguladı.

İspanya Sosyalist İşçi Partisi'nin (PSOE) il sekreteri Dani Pérez, bu fikri X'e yazdıklarıyla teşvik etti: 

Birkaç turist dairesinin yanındaki bu çıkartmada yazdığı gibi, bundan önce Centro vardı.

Malaga sokaklarında yürürken kilidi ve şifresi olmayan bir konut bulmak neredeyse imkansız.

Pérez, Malaga'nın sağcı belediye başkanı Paco de la Torre'yi de eleştirerek "Malaga halkı için kılını kıpırdatmayıp onları doğdukları şehirden kovmaya devam ediyor" dedi.

Ancak Malaga'da yaşayan avukat Juan Luis Gomez kampanyayı eleştirerek şunları ekledi: 

Turizme karşı olan aynı kişiler daha sonra iş istiyor, sanki geçimimizi havacılık ve uzay endüstrisinden kazanıyormuşuz gibi.

Turizmi düzenlemek başka, turizmi ortadan kaldırmak başka.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Çağatay Koparal

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU