Deniz koridoru istişaresi yapan bakanlar: Deniz koridoru, Gazze Şeridi’ne yardım ulaştırmak için kara yollarının alternatifi değil, tamamlayıcısı

ABD, BAE, GKRY, Birleşik Krallık, Katar, AB: Deniz koridoru, Gazze Şeridi’ne yardım ulaştırmak için kara yollarının alternatifi değil, tamamlayıcısı

Fotoğraf: AA

ABD, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY), Birleşik Krallık, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Katar ve Avrupa Birliği (AB), deniz koridorunun, Gazze Şeridi’ne büyük çapta yardım ulaştırmak için Mısır, Ürdün ve İsrail’deki giriş noktalarını kapsayan kara yollarının alternatifi değil, tamamlayıcısı olduğunu bildirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

ABD Dışişleri Bakanlığı’nın, Gazze’ye insani yardım ulaştırmak için bir deniz koridoru kurulması yönünde bakanlıklar arası istişarelere ilişkin bugün yaptığı açıklamada, “Bakanlar Aşdod limanının insani yardıma açılmasının, deniz koridorunun memnuniyet verici ve önemli bir tamamlayıcısı olacağı konusunda da mutabakata vardı” denildi.

Üst düzey yetkililerin, deniz koridorunu desteklemek için ortak bir fon oluşturma olasılığı konusunda istişarelerde bulunacağı ve bunun sürdürülmesine yönelik ayni ve mali katkıları koordine edeceği belirtildi.

Bakanlığın açıklamasında ayrıca şu ifadelere yer verildi:

Bakanlar, bu deniz koridorunun, genişletilmiş kara yolları ve devam eden hava teslimatı da dahil olmak üzere, olası tüm rotalar üzerinden Gazze’ye insani yardım ve ticari mal akışını artırmaya yönelik sürekli bir çabanın parçası olabileceğini ve olması gerektiğini vurguladı.

Açıklamaya göre bakanlar, Gazze Şeridi’nin kuzeyi de dahil olmak üzere, Gazze’ye daha fazla yardımın ulaşabilmesi için İsrail’in ek geçişler açması gerektiğinin altını çizdi.

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU