Ukrayna istihbarat şefinden Kırım'a "ciddi operasyon" sinyali

Ruslara göre Budanov "fazla konuşkan"

Kırım, 2014'te Rusya tarafından ilhak edilmişti (Reuters)

Ukrayna askeri istihbarat şefi Kirilo Budanov, Karadeniz'de gerçekleştirdikleri sabotaj operasyonlarının gelecekte Kırım'a yönelik düzenlenecek "ciddi bir harekatın" hazırlığı olduğunu söyledi.

Budanov, düzenlenen operasyonlarla Kırım yarımadasına doğru şekilde yaklaşma ve ayrılma denemeleri yaptıklarını öne sürdü.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

10 Mart'ta yayımlanan Deniz İçin Savaş: Dinyeper'den Kırım'a isimli belgesele konuşan Budanov, "Ek olarak, bu operasyonlar 10 yıldır işgal altında yaşayan nüfusa bir mesaj. Birçoğu unutulduklarını düşünüyor" ifadelerini kullandı.

Budanov'un Kırım'a operasyon sinyali verdiği konuşmasına dün Moskova'dan da yanıt geldi.

Rusya Federasyon Konseyi Dış İlişkiler Komitesi Başkan Yardımcısı Vladimir Cabarov, Budanov'un "ya kendi reklamını ya da blöf yaptığını" söyledi.

Cabarov ayrıca Ukraynalı istihbaratçının, bir gizli servis başkanı göre "fazla konuşkan" olduğunu ifade etti.

Cabarov, "Genelde özel servis liderleri sadece yaklaşan operasyonlar için değil aynı zamanda gerçekleşen operasyonlar hakkında da yorum yapmaz" dedi.

Budanov'un konuştuğu belgeselde, bölgedeki sabotaj operasyonlarına katılan özel harekat askerleri de yer aldı.

Bir özel harekat komutanı, "Düşman ne düşünürse düşünsün denizde üstünlük sağlayamayacak. Bu bizim Karadenizimiz, bizim Kırımımız ve bizim Yılan Adamız" diye konuştu.

Bir başka özel harekatçıysa, "Önce nasıl hareket edeceğimiz, hangi açıdan ve hangi yönden gireceğimizi tespit ediyoruz. Saldırıdan önce birçok faktörü değerlendiriyoruz. Ondan sonra hedef aramaya başlıyoruz. Hedef uygun bir pozisyona geldiğinde, tüm dronelar eş zamanlı şekilde saldırıya başlıyor" ifadelerini kullandı.

Ukrayna istihbaratına bağlı özel harekat güçleri son olarak 5 Mart'ta bir operasyon gerçekleştirmiş ve Rusya'nın Karadeniz filosunun bir parçası olan Sergey Kotov isimli gemiyi batırmıştı.

 

Independent Türkçe, Kyiv Post, RT

DAHA FAZLA HABER OKU