Hizbullah, İsrail’in Golan’daki hava savunma karargahına SİHA ile saldırı düzenledi

İsrail ordusu atılan 35 füzenin çoğunun imha edildiğini duyurdu

İsrail’in Demir Kubbe füze savunma sistemi, dün Lübnan’ın güneyinden Har Dov bölgesine fırlatılan füzeleri imha etti / Fotoğraf: AFP

Lübnan Hizbullahı, İsrail işgali altındaki Golan Tepeleri’nde bulunan İsrail hava savunma karargahına çok silahlı insansız hava aracıyla (SİHA) saldırı düzenlediklerini bildirdi.

Şarku’l Avsat’ın Reuters’tan aktardığı habere göre, Hizbullah tarafından bugün yapılan açıklamada, dört SİHA ile düzenlenen saldırıyla hedefin ‘isabetle’ vurulduğu ifade edildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Açıklamada, söz konusu saldırının, ‘Gazze’deki kararlı Filistin halkı ve onların yiğit direnişine destek amaçlı bir operasyon’ olduğu vurgulandı.

İsrail, 1967’de Golan Tepeleri’ni Suriye’den işgal etti.

İsrail ordusu dün, Lübnan’dan İsrail topraklarına doğru atılan 35 füzenin çoğunun imha edildiğini bildirdi.

Arap Dünyası Haber Ajansı’nın (AWP) haberine göre, Hizbullah bu saldırıların sorumluluğunu üstlendi.

Hizbullah’ın açıklamasında, Lübnan’ın güneyindeki köyler ve sivillerin evlerine yönelik saldırılara yanıt olarak Meron Dağı’na düzinelerce Katyuşa füzesi fırlatıldığı ifade edildi.

Lübnan resmi haber ajansına (NNA) göre, İsrail’in Cumartesi günü Lübnan’ın güneyindeki Nebatiye’deki Hirbet Selm’de bulunan bir evi hedef alan saldırısında 5 kişi öldü, 9 kişi de yaralandı.

Haberde, İsrail’e ait savaş uçaklarının eve çok sayıda füze atması sonucu aynı ailedeki dört kişi ve diğer bir kişinin öldüğü bilgisi verildi.

Hizbullah, söz konusu saldırıda Cafer Ali Marji, Ali Cafer Marji ve Hasan Cafer Marji isimli üç Hizbullah üyesinin öldüğünü duyurdu.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU