İmamoğlu: Murat Kurum insanlardan ağız dolusu özür dileyene kadar bunu dile getireceğim

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu; İSKİ Küçükçekmece Ayamama-Kaynarca Yağmur Suyu Tünelleri Kazı Başlatma Tören’inde konuştu

Cumhur İttifakı'nın İstanbul adayı Murat Kurum'a halktan özür dilemeye çağıran İmamoğlu; 'dil sürçmesi' açıklamasını da kabul etmediğini dile getirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İmamoğlu'nun açıklamasından öne çıkanlar şöyle:

"Bir çay bardağı süt diye dalga geçiyor"

Kent Lokantaları meselesi İstanbul’un ve Türkiye’nin gündeminde, Birçok yerde Kent Lokantası taahhüdünde bulunuyorlar, bu güzel bir şey tabi bizim Kent Lokantalarımızı ve süt dağıtımımızı, bir çay bardağı süt gibi dalga geçerek küçümsemeye çalışan bir aklın İstanbul’da bir ithal adaya bir acemiliğe dönüşmeni hayretle izliyorum. Ama esas olan şu özrü kabahatinden büyük dil sürçmesi olarak tariflemiş söylemlerinin. Benim bildiğim dil sürçmesi bir kaç saniyedir. Bir kaç cümleyle olmaz. Birkaç cümleyi kurma meselesi önemli bu aslında bir zihniyeti bir vicdanı gösteriyor. Milyonlarca insanın yararlandığı öğrencisinden işçisine emeklisine kadar hepsinden özür dileyene kadar ben bunu dile getireceğim ağız dolusu özür dileyecek.

Sadece Küçükçekmece’de Halk Süt’ten faydalanan çocuk sayısı 15 bin 420. Sadece Küçükçekmece’de 1 milyon 534 bin 44 litre süt dağıttık. İkincisi Kent Lokantası daha  yıl dolmadı. Bir şubesinde kaç kişi faydalandı 163 bin 371 kişi. Anne Kart uygulaması 0-4 yaş arası çocukları olan annelere veriyoruz. Anne Kart 32 bin 434 Küçükçekmeceli annenin cebinde var. Ne kadar büyük huzur. Bunu niye böyle söylüyorum. Bir önceki seçimde ben bunları vaat ederken o gün sayın cumhurbaşkanı da anlayamamıştı, ‘ kimin parasını kime veriyorsun’ demişti. Ben de milletin parasını millete veriyorum demiştim.

"Bir devri kapattık"

5 yıl önce tümden yeni bir başlangıç diyerek yola çıktık. Bir devri kapatacağız dedi. Başardık mı? Bence başardık. İhmali, israfı ihanetle dolu bir devri tarihe gömdük.. Artık bizim projelerimizi vaat diyerek vaat listelerine koyuyoalr. İcraat hizmet yatırım ama nereye ihtiyacı olan yere. Bu büyük değişimi İstanbul ile ilgili tüm sayılarda görebilirsiniz. sadece şehrin gündemindeki değişiklik bile anlatıyor her şeyi. Bazı şeyleri hiç konuşmuyoruz. Kişiye özel bir parsele imar vermek artık konuşulmuyor 5 yıldır unutuldu. Şehircilik Bakanlığı’nda hiç unutulmadı ama oraya da unutturacağımız günleri inşallah birlikte yakalayacağız. Yeşil alanların dere yataklarının imara açılmasından bahsetmiyoruz, oralara yaşam vadileri yapıyoruz.

"Ayrımcılıkla birleştiriciliğin seçimi"

Önümüzdeki seçim ne olacak biliyor musunuz? Ayrımcılıkla birleştiricilik arasındaki seçim olacak. Onlar ayrıştırmacı biz birleştiriciyiz. Bu seçim tek adamcılıkla halkçılık arasındadır. İnşallah Küçükçekmece’de de İstanbul’da da biz bu seçimleri kazanacağız. İstanbul halkıyla birlikte İstanbul İttifakı ile birlikte coşa coşa koşa koşa milletin kazandığı, İstanbul’da yaşayanların hepsinin olduğu zafere doğru giderken odağınız Tam Yol İleri olsun.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU