TİP Genel Başkanı Baş: AKP MHP ittifakını elinde tuttuğu yerlerden söküp atmak istiyoruz

"Muhalefet ve iktidar arasında gidip gelen yerlerde iktidarın elinden kopartıp almak çok önemli."

Foto: TİP

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, TELE1 yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Partisinin yerel seçim stratejisini açıklayan Erkan Baş şu ifadeleri kullandı:

Kayyum bölgelerinde halk iradesi için biz yarışa girmeyeceğiz. Bir destek içinde olmak lazım. AKP’nin çok güçlü olduğu yerlerde TİP mutlaka seçime girecek. Kazanamayabiliriz ama teslim olmayacağız. CHP’nin elinde olan yerler var. Buralarda AKP’nin kazanma ihtimali olmayan yerlerde TİP seçime girecek. Ama muhalefet ve iktidar arasında gidip gelen yerlerde iktidarın elinden kopartıp almak çok önemli. Sadece AKP’nin elinden alınacak belediyeleri AKP’lileşerek almaya sıcak bakmadığımızı söyledik. Hatay örneği budur. O kategorideki yerlerde fikri hegemonya mücadelesi vermemiz lazım. Ana hatta şunu yazalım AKP MHP ittifakını zorla elinde tuttuğu yerlerden söküp atmak istiyoruz.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"CHP’nin Lütfü Savaş ısrarını anlayamadık"

Baş TİP’in Hatay’da Gökhan Zan’ın aday gösterilmesine ilişkin de konuştu.

"Hatay gibi son derece önemli bir kentte deprem gibi bir başlık varken CHP’nin Lütfü Savaş ısrarını anlayamadık. Hatay’da iki tane deprem suçlusu aday var ve yurttaşın bir alternatife ihtiyacı var" ifadelerini kullanan Baş şöyle devam etti:

Burada yapılması gereken şey Hatay Büyükşehir’i AKP’nin kazanmasını istemediğimiz için aday çıkarttık. Bu da çok önemli. Gökhan Zan.. TİP’in üyesi, taraftarı değil. Bir sorumlulukla yaklaşmak gerekiyor. Tek taraflı değil. Çift taraflı bir sorumluluk. Bugün doğru yaklaşım AKP – MHP ittifakına kaybettirmek. Muhalefet kazanmak istemiyorsa, sağcılaşarak kazanmak istiyorsa biz CHP’ye kaybettirmeyiz. CHP kendisi kaybetmiş olur.  Hatay’a baktığımızda gördüğümüz şey şudur. Tarihin en büyük depremini yaşadı ve sabahında yurttaş kendisini yalnız hissetti. Yurttaşlar birbirinin hayatını kurtardı. Hatay’ın yeniden ayağa kaldırılması konusunda deprem suçlarına bulaşmamış bir ittifaka ihtiyacı vardır. TİP’de bunu yerine getirdi. Gökhan Zan tercihimiz bilinçlidir. Özellikle de partimiz üyesi olmayan birini tercih ettik hassasiyetimizin anlaşılması için. TİP yönetsin diye değil depremde çaresiz bırakılan insanlar yönetmeli.

 

TELE1

DAHA FAZLA HABER OKU