Kontrolden çıkan tren 80 kilometre boyunca makinistsiz gitti

53 vagon taşıyan yük treni durdurulmadan önce saatte 100 kilometre hıza ulaştı

(Temsili/Pexels)

Hindistan demiryolu yetkilileri, bir yük treninin makinist olmadan yaklaşık 80 kilometre boyunca hareket edebildiği olayı soruşturuyor.

Yük treni, Hindistan'ın kuzeyindeki Cemmu ve Keşmir eyaletinde bulunan Kathua'daki raylar boyunca yokuş aşağı ilerlemeye başladığında mıcırla dolu 53 vagon çekiyordu ve bir noktada durdurulmadan önce saatte 100 kilometrelik azami hıza ulaştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Tren, Kathua'da personel değişimi için durduğunda makinist ve yardımcısının inmesinden sonra yokuş aşağı hareket etmeye başladı. The Hindu'ya konuşan resmi kaynaklar, makinistin trenden inmeden önce el frenini çekmeyi unutmuş olabileceğini söyledi ancak bu durum yetkililer tarafından doğrulanmadı. Makinistin kimliği henüz belirlenmedi.

Press Trust of India'ya göre yük treni 5 istasyondan geçip Pencap'ın Hoshiarpur bölgesinde durduruldu. 

Hindistan Demiryolları'ndan bir yetkili Press Trust of India'ya yaptığı açıklamada, "Bir demiryolu yetkilisinin treni durdurmak için raylara tahta bloklar yerleştirdiğini ve böylece bunu başardığını" söyledi.

Olay pazar günü yerel saatle 07.25'le 09.00 arasında meydana geldi. Yerel medya olayı "Neredeyse Hollywood gerilim filmi Durdulamaz'ın (Unstoppable) tekrarı" diye tanımladı.

Times of India'nın haberine göre, olayın ardından 6 demiryolu görevlisi açığa alındı.
 


Olası zararı en aza indirmek için demiryolu raylarının üstündeki kablolarına giden güç kesildi ve tüm istasyonlarda kaçak trenin kalabilmesi için hizmet veren hatların boş olması sağlandı. Yetkililer diğer trenleri de kaçak trenin rotasından uzaklaştırdı.

Olay sırasında kimse zarar görmedi.

Trenin, makinistsiz bir şekilde çeşitli istasyonlardan yüksek hızla geçtiği videoları Hindistan'ın sosyal medya platformlarında viral oldu.

Times of India'ya konuşan ve kimliği açıklanmayan resmi bir kaynak, "Dizel lokomotifli tren, makinistlerinin Kathua istasyonunda çay molası için duraklamasının ardından yanlışlıkla motoru çalışır durumda bırakmasıyla Pathankot'a doğru yokuş aşağı hareket etti" dedi.

Treni durdurma çabaları ilk başta başarısız oldu. Tren yaklaşık 80 kilometre yol kat etti ve Pencap eyaletindeki Unchi Bassi'de dik bir yokuşta durduruldu.


* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/asia

Independent Türkçe için çeviren: Gökçe Uçak

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU