DEM Parti Eş Genel Başkanı Bakırhan: Bu seçim, Cudi'de yanan ağaçların seçimidir

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan Mardin'in Derik ilçesinde konuştu

Fotoğraf: Twitter

Bütün medyanın DEM Parti'yi konuştuğunu belirten Bakırhan; “DEM Parti olmasa acaba ne yaparsınız, neyi tartışırsınız?" diye sordu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Artı Gerçek'te yer alan habere göre Bakırhan sözlerini şöyle sürdürdü:

Heybenizden DEM Partiye yaptığınız eleştirileri, küfürleri, hakaretleri çıkarırsak bir şey kalır mı? DEM Parti adaletsizlik yapanların, yolsuzluk yapanların, hırsızlık yapanların, kent sabıkası olanların karşısındadır. Onun için korkuyorlar. Korksunlar! DEM Parti geldiği zaman bütün bunların hesabını soracaktır. Bunların DEM sendromu bir gün mutlaka bitecektir. Bütün partiler DEM Parti’nin gizli ittifak yaptığını söylüyorlar. Değerli halkımız, biz sizlere söz verdik ve ne yapacaksak ‘açık yapacağız, şeffaf yapacağız’ dedik ve aynısını yaptık. Sandığı kurduk siz karar verdiniz. Batıda işbirliği ve kent uzlaşısı çerçevesinde işbirliği yapacağız dedik ve yapabildiklerimizi yaptık. Perde arkasında karanlık koridorlarda yaptığımız bir ittifak yok. Ama bizim karşımızdaki ittifak JİTEM ittifakıdır. Karanlık koridorlarda, Ankara’nın karanlık dehlizlerinde oluşturulan bir ittifaktır. Dolayısıyla biz bu ittifak karşısında Türkiye halklarıyla, emekçileriyle, Alevileriyle, Araplarıyla, Türkleriyle, ezilenleriyle ve kadınlarıyla birlikte bir ittifak yaptık. Yani halkın ittifakını yaptık.

Yeni anayasa önerileriyle de ilgili konuşan Bakırhan; "12 Eylül Anayasası'nın benzeri bir anayasa ihtiyaç yok" dedi ve şu ifadeleri kullandı:

Yeni Anayasa Kürdü kabul edecek mi, Kürdün anadilini kabul edecek mi, anadilinde eğitim hakkını kabul edecek mi? Kürtlerin bu merkezi anlayıştan ve bu merkezi sistemden çekmiş olduğu bütün baskıları ret ve inkar politikalarını ortadan kaldıracak mı? Onların yeni Anayasa dediği, tek adam anayasasının daha güçlü bir şekilde ona hizmet etmesi içindir.

Bölgede pek çok merkeze kaçak seçmen taşındığını da ileri süren Bakırhan; herkese oy verme çağrısı yaptı:

Bu seçim cezaevlerine doldurulan Selahattin’lerin, Gülten’lerin, Figen’lerin, Leyla’ların sizden müjde beklediği bir seçimdir. Bu seçim Dêriklî olup sürgünde olan Dêriklî olup çeşitli sebeplerle kendi kentinde olmayan çocuklarınızın gözlerinin bakakaldığı bir seçimdir. Bu seçim Cudi’de yanan ağaçların seçimidir.

 

Artı Gerçek, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU