Suudi-Bahreyn Koordinasyon toplantısı Riyad’da düzenlenecek

Riyad, çarşamba günü Suudi-Bahreyn Koordinasyon Konseyi toplantısına ev sahipliği yapacak

Suudi-Bahreyn Koordinasyon Konseyi Hazırlık Komitesi, iki ülkenin dışişleri bakanlarının başkanlığında Riyad'da toplandı / Fotoğraf: BNA

Suudi-Bahreyn Koordinasyon Konseyi Hazırlık Komitesi, Konsey’in Riyad’da 7 Şubat’ta yapılması planlanan üçüncü toplantısına hazırlık amacıyla, Başkanlığını Suudi Arabistan Veliaht Prensi ve Başbakanı Prens Muhammed bin Selman bin Abdulaziz ile Bahreyn Veliaht Prensi ve Başbakanı Prens Selman bin Hamad Âl Halife yönettiği bir toplantı yaptı.

Suudi Dışişleri Bakanı Prens Faysal bin Ferhan bin Abdullah ve Bahreynli mevkidaşı Dr. Abdullatif ez-Zayani başkanlığında, Riyad'da düzenlenen Hazırlık Komitesi toplantısında, Konsey’in çalışmalarına ilişkin yenilikler, alt komitelerinin çıktılarına ilişkin güncellemeler, ortak çıkarları ilgilendiren konularda ikili ve çok taraflı koordinasyonun boyutlarının tartışılması gözden geçirildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Toplantının açılışında Prens Faysal bin Ferhan, Konsey’in çalışmalarına yeni bir ivme kazandıracak ilgili komitelerin elde ettiği başarı ve girişimlere dikkat çekerek, “Çalışmalarının başarısı ve hedeflerine ulaşması yönündeki arzusunu” dile getirdi.

Buna karşılık ez-Zeyani, Suudi Arabistan’ın Filistin halkının davasını desteklemek ve Gazze Şeridi'ndeki savaşı durdurmak için Arap ve İslam ülkelerinin çabaları birleştirmeye yönelik samimi çabalarına dikkati çekti. Zeyani, ortak iş birliğini geliştirmek ve tüm siyasi, güvenlik ve ekonomik zorluklara karşı koyma çabalarını birleştirmek için uluslararası bloklar ve toplantılarla Arap zirvelerine ev sahipliği yapma konusundaki gayretlerini takdirle karşıladığını belirtti.

Komite, Suudi-Bahreyn Koordinasyon Konseyi'nin üçüncü toplantısına ilişkin hazırlıkları, gündeme alınacak konuları, imzalanacak anlaşma taslaklarını ve mutabakat zaptlarını, kabul edilmesi için bşkanlığa sunulacak yeni giriimleri ve çalışma gruplarının faaliyetlerindeki gelişmeleri tartıştı. Toplantının sonunda hazırlık komitesinin başkanları ikinci toplantının tutanaklarını imzaladı. 

Toplantıya Suudi tarafından; Maliye Bakanı Muhammed el-Cedan, Devlet Bakanı ve Şura Konseyi İşlerinden Sorumlu Bakanlar Kurulu Üyesi Dr. Essam bin Suud Sati ve Dışişleri Bakanlığı Siyasi İşlerden Sorumlu Müsteşarı Dr. Suud es-Sati katıldı.

Toplantıya katılan Bahreyn heyetinde ise; Suudi Arabistan Büyükelçisi Şeyh Ali bin Abdurrahman bin Ali Âl el-Halife, Dışişleri Bakanlığı Genel Müdürü Büyükelçi Talal el-Ensari, Dışişleri Bakanlığı Büyükelçisi Abdulaziz el-Aid, Kabine İşleri Bakanı Hamad el-Maliki ile Maliye ve Ekonomi Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Hamud  katıldı.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU