Lübnan, İsrail'in ilişkileri normalleştirme ve İsrail'in topraklarından çekildiğini doğrulayacak teknik görüşmeleri siyasi görüşmelere dönüştürme tekliflerini görmezden geldi. Tel Aviv, Savunma Bakanı Yisrael Katz'ın dün açıkladığı üzere ordusunun Lübnan'ın işgal altındaki noktalarında “uzun ve belirsiz bir süre” kalacağını duyurarak, Beyrut'a baskı yapıyor.
fazla oku
Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)
Şarku’l Avsat’ın edindiği bilgiye göre İsrail, Lübnanlı müzakereciyi, beş üyeli komiteyle sınırlı teknik müzakerelerin ötesine geçen, üç temel görevi olan bir siyasi anlaşmaya çekmek amacıyla, Lübnanlı müzakereci üzerinde baskı politikası uygulamaya devam ediyor: İsrail'in son savaşta işgal ettiği beş noktadan çekilmesi, 2006'dan beri sıkışıp kalan 13 sınır noktası olan kara sınırlarının belirlenmesi ve İsrail'in elinde bulunan Lübnanlı tutukluların serbest bırakılması.
Lübnan bu önerileri resmen reddederek, masada olmadıklarını teyit etti ve İsrail'in işgal ettiği noktalardan çekilmesinde ısrar etti.
*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.