Davutoğlu'ndan AK Parti'ye: Şahsiyetleri öylesine ezildi ki direnme güçleri kalmadı

"Numan Kurtulmuş dahil hiçbir AK Partili Beştepe'den talimat gelmedikçe böyle bir şeyi içlerine sindiremezler."

Fotoğraf: AA

Saadet Partisi ve Gelecek Partisi TBMM'de ortak grup toplantısı düzenlendi. Toplantıda kürsüye ilk çıkan Saadet Partisi Grup Başkanvekili Bülent Kaya oldu.

Eski TİP Milletvekili Can Atalay'ın vekilliğinin düşürülmesine değinen Kaya "Anayasa hiçbir kurum ya da kişiye AYM'nin kararlarını denetleme yetkisi vermemektedir. Herhangi bir idare makamına bu konuyla ilgili herhangi bir istisna yetkisi de verilmemiştir. Bu istisna sayın Tayyip Erdoğan da değildir, bu istisna sayın Numan Kurtulmuş da değildir. Bu istisna sayın Bekir Bozdağ da değildir" diye konuştu.

Kaya'nın ardından kürsüde söz alan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu da Atalay'ın vekilliğinin düşürülmesine tepki gösterdi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Can Atalay meselesi sembolik bir önem kazanmaya başladı" ifadesini kullanan Davutoğlu şöyle devam etti:

Dün yaşanan şey Anayasa'nın yok sayılmasıdır. Özetle söyleyeyim süratle bir Anayasızlaşmaya gidiyoruz. Bunun çözülmesi lazım. Yapılmak istenen şey çok açık. Önce Anayasa Mahkemesi'ni işlevsizleştirecekler. Sonra mümkünse Anayasa Mahkemesi'ni kapatacaklar ve sonra mümkünse Türkiye'yi tamamıyla uluslararası hukukun dışına çıkarıp kendi içinde bir dar boğaza sokacaklar. Fiilen hukuk kalmayacak. Tüylerim ürpererek söylüyorum. Bu gittiğiniz yol yol değil. Bir gün gelecek bu hukuka adalete sizin de ihtiyacınız olacak.

"Beştepe'den talimat gelmedikçe böyle bir şeyi içlerine sindiremezler"

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'u hedef alan Davutoğlu "Şundan eminim Numan Kurtulmuş dahil hiçbir AK Partili Beştepe'den talimat gelmedikçe böyle bir şeyi içlerine sindiremezler ama şundan da eminim şahsiyetleri öylesine ezildi güç karşısındaki ahlaki tutarlılıkları öyle öyle örselendi ki artık herhangi bir konuda direnme güçleri kalmadı" diye konuştu.

Davutoğlu Atalay kararını Meclis'te okuyan TBMM Başkanvekili Bekir Bozdağ için de "Meclis Başkanı, ki bu tür konularda nedense hep aynı isim öne çıkarılır aynı isim kullanılır, o kullanılmaktan bıkmaz birileri de onu kullanmaktan hiç geri durmaz" değerlendirmesinde bulundu.

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU