Işıklarla süslenmiş filler Budist töreninde kalabalığı ezdi

Olay, yıllık dini tören esnasında Sri Lanka'nın başkentindeki 600 yıllık Budist tapınağında meydana geldi

Sri Lanka'daki tören esnasında iki filin paniğe kapılması ve sokaklarda koşuşturmaya başlamasıyla en az 18 kişi yaralandı.

Olay anında kaydedilen görüntülerde, sokak sanatçılarının korkarak koşan filden kaçmaya çalıştığı görülüyor ve bu da ikinci fili kışkırtarak yol boyunca hücum etmesine sebep oluyor.

Fil koşarken bir kişiyi tekmeleyip yolun kenarına fırlatıyor, diğerlerine de hortumuyla vurarak sağa sola itiyor.

Üstünde oturan adamsa, filin sırtından düştükten sonra ezilmekten son anda kurtuluyor.

Cumartesi gecesi meydana gelen olay sonrası aralarında çocukların da bulunduğu 18 kişi hastaneye kaldırıldı.

Yaralıların 16'sı tahliye edilirken bir kişi karın bölgesindeki hasar sebebiyle gözetim altında tutuldu ve bir diğer kişinin de kulağındaki yaralanma tedavi altına alındı.

 

 

Olay, yıllık dini tören esnasında, Sri Lanka'nın başkentinde Kotte'deki 600 yıllık Budist tapınağında etrafta bir sürü dansçı ve sokak sanatçısı varken meydana geldi.

Işıklarla ve parlak renkli pelerinlerle süslenmiş filler Sri Lanka'nın Budist törenlerinde önemli bir eğlence. Bu festivallerde yer almak için varlıklı aileler refah ve asaletin sembolü olarak aldıkları fillerini gönderiyor.

Ayrıca bazı tapınaklar da fil sahibi olabiliyor. Budizm'de hayvanlar özel bir öneme sahip. Bunun nedeni de Buda'nın annesi, Sakya Kraliçesi Maya'nın öyküsü: Maya, Buda doğmadan önce, bir rüyada hayvanlar ona oğlunun müjdesini vermiş.

Asya filleri Uluslararası Doğayı Koruma Birliği'nin kırmızı listesindeki nesli tükenmekte olan hayvanlar arasında yer alıyor. Yok olma tehlikesini araştıran kuruma göre Sri Lanka'da 2 bin 500 ila 4 bin arası Asya fili yaşıyor.

AP'den de yararlanılmıştır

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Ata Türkoğlu

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU