ABD'de göçmen krizi: 25 eyalet Biden'a karşı ortak bildiri yayımladı

"Sınırın güvenliğini sağlamak için dikenli tel örgüler de dahil olmak üzere her türlü araç ve stratejiyi kullanma konusunda Teksas Eyaleti ile dayanışma içindeyiz."

Fotoğraf: AA

ABD Yüksek Mahkemesi, sınır devriyesi görevlilerinin, görevlerini yerine getirebilmek amacıyla Teksas eyaletinde Meksika sınırına göçmenleri engellemek için yerleştirilen jiletli telleri kesebileceğine hükmetti.

ABD'de 25 eyalet, ABD Başkanı Joe Biden ile Teksas eyaleti arasında yaşanan sınır güvenliği tartışmasında Teksas'a destek veren bildiri yayımladı. 

Cumhuriyetçi Valiler Birliği tarafından yayımlanan bildiride, "Sınırın güvenliğini sağlamak için dikenli tel örgüler de dahil olmak üzere her türlü araç ve stratejiyi kullanma konusunda Vali arkadaşımız Greg Abbott ve Teksas Eyaleti ile dayanışma içindeyiz" denildi.

Öte yandan Teksas Valisi Abbott 10 eyaletin Teksas’a Ulusal Muhafızlarını ve diğer kolluk kuvvetlerini gönderdiğini açıkladı. 

CNN Türk ve Hürriyet'in Washington Temsilcisi Yunus Paksoy paylaşımında Abbott'un sınırda federal güçlerle eyalet güçleri arasında çatışma ihtimali sorulunca ise "Yapabileceğimiz tek şey mümkün olduğunca hazırlıklı olmak. Mümkün olduğu kadar çok insanı sınıra konuşlandırmak, daha fazla sınır bariyeri dikmek ve yasa dışı girişi engellemek için mümkün olduğunca çok şey yapmak" ifadesini kullandığını aktardı.

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU