Ünlü aktör, Elvis sesinden kurtulmak için yardıma ihtiyaç duymuş

Baz Luhrmann'ın 2022 yapımı müzikal dramasında Elvis'i canlandıran aktör, Apple TV+'ın son çıkan II. Dünya Savaşı konulu mini dizisi Masters of the Air'ın başrolünde

(AP)

Austin Butler, Elvis Presley gibi konuşmayı bir aksan koçunun yardımıyla bırakabildiğini açıkladı.

Apple TV+'ın II. Dünya Savaşı konulu en yeni mini draması Masters of the Air'da Binbaşı Gale rolünü üstlenmeden önce 32 yaşındaki oyuncu, Baz Luhrmann'ın 2022 Oscar adayı müzikal biyografisi Elvis'te Presley'yi canlandırmıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yakın zamanda The Late Show with Stephen Colbert'a katılan Butler, Elvis'in üç yıl süren uzun çekimlerden bahsetti.

"Çok fazla geldi" diyen Butler, çekimler bittiğindeki halini "Sadece kim olduğumu hatırlamaya çalışıyordum, ne yapmaktan hoşlandığımı hatırlamaya çalışıyordum" diye anlattı.

Oyuncu "Üç yıl boyunca tek düşündüğüm Elvis'ti. Sonra bir hafta ara verip Londra'ya uçtum ve o sırada Kovid vardı ve 10 gün karantinada kalınca artık tüm bu enerjiyi II. Dünya Savaşı hakkında bilgi edinmeye akıtabileceğimi düşündüm" diye açıkladı.

O filmde Elvis gibi konuşmamamı sağlayacak bir aksan koçum vardı, bütün mesele buydu.

Butler geçen yıl Altın Küre'de, Presley'nin aksanını ve ses tonunu benimsediği anlaşılan kabul konuşmasında hayranlarını hayretler içinde bırakmıştı.
 

 

Drama Dalında En İyi Erkek Oyuncu ödülünü kazanan aktör daha sonra bu kafa karışıklığına değinerek benzerliği duymadığını itiraf etmişti.

Sahne arkasında basına konuşan Butler "Sesimin hâlâ ona benzediğini düşünmüyorum ama sanırım benziyor olmalı çünkü bunu çok duyuyorum" demişti.

Ben bunu genellikle birinin uzun süre başka bir ülkede yaşamasına benzetiyorum.

Hayattaki tek odağımın [Elvis] olduğu üç yıl geçirdim, bu yüzden DNA'mda her zaman bu şekilde bağlanmış parçalar olacağına eminim.

Butler, II. Dünya Savaşı sırasında hayatını tehlikeye atan bir grup havacıyı konu alan Apple TV+'ın mini dizisi Masters of the Air'ın başrolünde yer alıyor.

Callum Turner, Barry Keoghan ve Sawyer Spielberg de dizinin başrolleri arasında.

Nick Hilton, dizi hakkında The Independent için kaleme aldığı 4 yıldızlı eleştirisinde "Bu destansı II. Dünya Savaşı hikayesinin, nabzı hızlandıran aksiyonuna karşı koymak çok zor" diye belirtiyor.

Yetişkinliğe yeni yeni adım atan erkeklerden oluşan Kanlı Yüzüncü (dizinin konu aldığı 100. Hava Yakıt İkmal Kanadı'nın takma adı -çn.), göz alıcı bir grup olsa da aynı zamanda masumiyetlerini de kaybediyorlar. Gökyüzündeki bir tuvalde geçen bu cesur, büyük bütçeli yapım, başarılı bir iniş yapıyor.

Masters of the Air, 26 Ocak Cuma günü Apple TV+'ta gösterime giriyor.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/films/news

Independent Türkçe için çeviren: Büşra Ağaç

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU