İmamoğlu’ndan Buğra Kavuncu açıklaması: Her siyasi parti kendi adayını gösterebilir

İmamoğlu, “Matematiği bile unutarak siyaset yapan arkadaşların. nasıl unutkan olduklarını Kanal İstanbul sorusuna verdiği cevapla görebilirsiniz” diye konuştu

Fotoğraf: AA

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Bakırköy’de, KİPTAŞ Kentsel Dönüşüm Projesi Temel Atma Töreni’nine katıldı.

Törenin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan İmamoğlu, İYİ Parti’nin İBB adayı olarak Buğra Kavuncu’yu göstermesi ile ilgili şu değerlendirmeyi yaptı:

Her siyasi parti kendi adayını gösterebilir. Daha önce de söylediğim gibi bir siyasi partinin kendi adayını gösterme serbestliğine ya da özgürlüğüne benim laf etmem asla zaten doğru değil. Kaldı ki her aday da değerlidir. Yolu açık olsun. Ama bizim İstanbul'da bir şehir ittifakı bir kent uzlaşısı kentle, şehirle ilgili bir dayanışma ruhunun var olacağını ve bu kent ittifakının ta 2019’da Millet İttifakı diye çıktığımız yolculuğa rağmen. Ben o zaman ilk adaylık açıklamamda ‘biz İstanbul İttifakı için yola çıkıyoruz ve İstanbul İttifakı'nın oyuna talibiz’ diyerek İstanbul'un tamamını bu şehrin, bütün insanları bu sürece kattığım gibi bugün yine aynı yerdeyim. Dolayısıyla ben o yolculuğun devam ettiğini düşünüyorum. Ve daha da güçlenerek devam ettiğini düşünüyorum. Tabii ki siyasi partiler aday gösterecek, kararlar alacak. Bu konuda adaylar yola çıkacak.

Biz olumuza devam ediyoruz. Bizim başarılarımız, bizim ittifakımızı güçlendiriyor. Bugün beş yıllık çalışmalarımızda başarımızı sorgulayan yok. Ama beş yıllık çalışmalarımızı, 25 yıllık çalışmalarıyla kıyaslayan bir anlayışla karşı karşıyayız. Bunu dilinden düşürmeyen adaylarından, siyasi yöneticilerine, belediye başkanlarından hatta Sayın Cumhurbaşkanı'na kadar konuşturuyorsak bu kıymetli bir şey. Onlar beş yılımızı yirmi beş yılla kıyaslamaya devam edecekler. Biz İstanbul ittifakının, milletimizin her bireyinin oylarını tek tek kazanmaya ve onların gönlünü ve oyunu kazanmaya devam edeceğiz.

“İstanbulluların vicdanı gerekeni yapacak”

AKP adayı Murat Kurum’un metro hatlarıyla ilgili ‘sadece 8 kilometre yaptılar’ sözlerine ilişkin soruya da yanıt veren İmamoğlu şunları söyledi:

65 kilometrelik metro hattımızı tamamlamış olacağız mart ayında.  Matematiği bile unutarak siyaset yapan arkadaşların. nasıl unutkan olduklarını Kanal İstanbul sorusuna verdiği cevapla görebilirsiniz. Onlar bazı oy ve seçim öncesi zarar verecektir. Düne kadar hararetle savundukları her şeyi bir anda unutan insanlar ya da seçimde eğer fayda verecekse her türlü yola başvuran anlayışlar olduğunu biliyoruz. Onun için çok önemli değil benim açımdan verdiği rakam. nel projesi iptal edildi. İstanbulluların vicdanına bırakıyoruz. İstanbulluların vicdanı gerekeni yapacak.

 

Independent Türkçe 

DAHA FAZLA HABER OKU