DiCaprio, 11 kez Oscar'a aday olan yönetmenin yeni filminde

Konusu gizli tutulan filmin kadrosunda Sean Penn ve Regina Hall da var

Martin Scorsese'yle toplam 8 kez çalışan aktör, Dolunay Katilleri'nde Ernest Burkhart rolüyle seyircilerin karşısına çıktı (Apple TV+)

Usta yönetmen Paul Thomas Anderson, Leonardo DiCaprio, Sean Penn ve Regina Hall'un rol alacağı son filminin oyuncu kadrosunu belirledi.

Senaryoyu da kaleme alan Anderson, filmin yapımcılığını son komedisi Licorice Pizza'da birlikte çalıştığı Adam Somner ve Sara Murphy'yle birlikte üstlenecek.

Konu gizli tutuluyor

Projenin yapımına 21 Ocak'ta Kaliforniya'da başlanacak. Konusu şimdilik gizli tutulan filmin oyuncu kadrosununsa son derece kalabalık olması bekleniyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

2021 yapımı Licorice Pizza, üç dalda Oscar'a aday gösterilmiş ve gişede 33 milyon doların üzerinde hasılat elde etmişti. 

Anderson hem senarist hem de yönetmen olarak Akademi Ödülü'ne aday gösterilmiş, böylece 53 yaşındaki usta sinemacının kariyerindeki Oscar adaylıklarının toplamı 11'e yükselmişti.

70'li yıllarda geçen Licorice Pizza, lise öğrencisi Gary ve kendisinden yaşça büyük ilk aşkı Alana'nın etrafında gelişen olayları merkeze alıyordu.

En ticari filmi olacak

Deadline'a göre Anderson'ın yeni filmi, "çağdaş bir ortama" sahip olacak ve yönetmenin filmografisindeki "en ticari" bölüm olacak.

Anderson 2012 yapımı The Master, 1997 tarihli Ateşli Geceler (Boogie Nights), 1950'lerde Londra'nın moda dünyasında yaşananları konu alan Phantom Thread ve Daniel Day-Lewis'in başrolde olduğu bol ödüllü Kan Dökülecek (There Will Be Blood) gibi filmleriyle de tanınıyor.

49 yaşındaki DiCaprio, son olarak kendisine bir Oscar adaylığı daha kazandırması beklenen Martin Scorsese imzalı Dolunay Katilleri (Killers of the Flower Moon) filminde rol aldı.

Akademi Ödüllü aktör ayrıca Scorsese'nin gelecek yıl gösterime girmesi beklenen filmi The Wager'da da rol alacak. 

DiCaprio, Dolunay Katilleri'nin yazarı David Grann'in bir gemi kazasını anlattığı kitabına dayanan Apple Original filminin yapımcılığını da üstlenecek.


Independent Türkçe, Hollywood Reporter, IndieWire, Deadline

DAHA FAZLA HABER OKU