Rusya'da tepki çeken çıplak partiye katılan rapçi askere çağrıldı

Vasilyev'e toplam 25 gün hapis cezası verilmişti

Rus rapçi LGBT propagandası yaptığı iddialarını reddetti (Telegram/Moscowcourts)

Rusya'da geniş tepki çeken "neredeyse çıplak partiye" katılan isimlerden biri olan rapçi Vacio, askere çağrıldı.

Gerçek adı Nikolai Vasilyev olan sanatçı, geçen ay yapılan ve ünlü isimlerin katıldığı partiye sadece penisine bir çorap takarak katılmıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Vasilyev, Moskova'da çıkarıldığı mahkemede basit holiganlık ve eşcinsellik propagandası suçlamalarından 15 gün hapis cezasına çarptırılmıştı.

Mahkeme, 21 Aralık'ta düzenlenen partide "geleneksel olmayan cinsel ilişki propagandası yapıldığına" hükmetmişti.

Rusya'da cezaevlerini teftiş eden Kamu Denetleme Komisyonu'nun üyelerinden Aleksey Lobaryov, pazartesi günü Vasilyev'i tutulduğu gözaltı merkezinde ziyaret ettiğini söyledi.

Lobaryov, "15 günlük cezasını tamamlayınca, 9 Ocak'ta teslim olmasını isteyen askerlik şubesine götürülecek. Ardından yeniden polis tarafından alınacak" diye konuştu.

Normal şartlarda cuma günü serbest bırakılması beklenen Vasilyev, holiganlık suçlamasıyla bir kez daha gözaltına alınmış ve 10 gün daha cezaevinde kalmasına karar verilmişti. 

Lobaryov, sanatçıya daha önce askerliğe elverişli olmadığına dair sağlık raporu verildiğini ve bu nedenle orduda hizmet edemeyeceğini söyledi.

21 Aralık'ta Moskova'da düzenlenen partiye birçok ünlü isim, neredeyse çıplak şekilde katılmış, kapalı bir etkinlik olan partide çekilen görüntüler Rusya'da tartışma yaratmıştı.

Gelen tepkilerin ardından birçok sanatçı özür videosu çekti. Sanatçıların yer aldığı projelerden bazıları da iptal edildi.


Independent Türkçe, Moscow Times, Moskovsky Komsomolets

DAHA FAZLA HABER OKU