ABD'de Kovid alarmı: Maske zorunluluğu getirildi

"Son istediğimiz şey personel sıkıntısı yaşamak"

CDC verilerine göre ABD'de pandemide yaklaşık 1,1 milyon kişi öldü (Reuters)

ABD'deki bazı eyaletlerde Kovid, mevsimsel grip ve diğer solunum yolu hastalıklarındaki vaka artışları nedeniyle tekrar maske zorunluluğu getirildi. 

Kaliforniya, Illinois, Massachusetts ve New York'taki hastanelerde, hastalar ve sağlık çalışanları için maske zorunluluğu yeniden uygulamaya kondu. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

New York şehrinin sağlık yetkilisi Dr. Ashwin Vasan, dün yaptığı açıklamada şehirdeki 11 devlet hastanesinde, 30 sağlık merkezinde ve 5 hasta bakım tesisinde maske takılmasının zorunlu hale getirildiğini belirtti. 

Vasan, "Son istediğimiz şey personel sıkıntısı yaşamak. 2022'deki Omicron dalgasında, halkın yanı sıra sağlık çalışanlarımız da hastalandı" dedi.

Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezileri'nin (CDC) açıkladığı son verilere göre, 17-23 Aralık'ta ülke genelinde Kovid nedeniyle 29 binden fazla kişi hastaneye yattı. Söz konusu rakam, bundan bir hafta öncesine kıyasla en az yüzde 16'lık artışa denk geliyor.

Aynı dönemde ülke genelinde 14 bin 700'ün üzerinde kişi de gripten ötürü hastaneye yatırıldı. 

Massachusetts'taki Berkshire Health Systems hastanesinde çarşamba günü, Kaliforniya'nın Los Angeles şehrindeki hastane ve sağlık merkezlerindeyse pazartesi günü maske takma zorunluluğu getirildi.

Illinois eyaletinin en büyük şehri Şikago'daki hastanelerde de maske zorunluluğu geçen ay uygulamaya konmuştu. Yetkililer, uygulamanın kamusal alana genişletilmesi için de görüşmeleri sürdürüyor.


Independent Türkçe, Reuters, ABC News

DAHA FAZLA HABER OKU