DEM Parti Eş Genel Başkanı Bakırhan: Kürt sorunu devam ettikçe Tekirdağlı da Trabzonlu da rahat olmayacak

"Hep birlikte, elbirliğiyle bugün hükümete ve devlet aklına çağrı yapmak istiyoruz: Bu gencecik çocuklar yaşamını yitirmesin."

Fotoğraf: AA

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti)  Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan Dersim İl Örgütü'nün 2'nci Olağanüstü kongresine katıldı.

Gündüz saatlerinde yapılan kongerede konuşma yapan Bakırhan "Kürt sorunu devam ettikçe emekliler 7500 TL maaş almaya devam edecek, çalışanların büyük çoğunluğu asgari ücret almaya devam edecek. Kürt sorunu devam ettikçe Tekirdağlı da Trabzonlu da rahat olmayacak. Bakın genç insanlar yaşamını yitiriyor" ifadelerini kullandı.

Bakırhan şöyle devam etti:

Bakın genç insanlar yaşamını yitiriyor. Kürt sorunu devam ettikçe ne Dersim’de ne Türkiye’de huzur, umut, demokrasi olur. Hep birlikte, elbirliğiyle bugün hükümete ve devlet aklına çağrı yapmak istiyoruz: Bu gencecik çocuklar yaşamını yitirmesin. Kürtlerin, Alevilerin eşit yurttaşlık hakkı anayasal güvence altına alınsın. İkinci yüzyılda Türkiye ve Kürdistan'da yaşayan halklar birinci yüzyıldaki gibi acı ve zulüm yaşamasın. 

Bakırhan'ın konuşmasının sosyal medyaya yansımasının ardından çok sayıda kullanıcı "Kürt sorunu devam ettikçe Tekirdağlı da Trabzonlu da rahat olmayacak" ifadesine tepki gösterdi.

DEM Parti'den açıklama

DEM Parti'den yapılan açıklamada ise Bakırhan'ın sözlerinin çarpıtıldığı savunuldu.

"Bugün yaşanan can kayıplarının sorumlusu Kürt sorununun çözümsüzlüğünde ısrar eden, sorunları askeri yollarla çözmeye çalışanlardır" ifadelerinin yer alıdğı açıklamada şunlar kaydedildi:

Eş Genel Başkanımız Tuncer Bakırhan’ın bugün Dersim İl Kongremizde yaptığı konuşma bağlamından koparılarak, çarpıtılmıştır. Eş Genel Başkanımızın ifade ettiği Kürt sorununun çözümsüzlüğünün çatışmalara, can kayıplarına ve krizlere sebep olduğu gerçeğidir.  

Ölümü, çatışmaları, savaşı savunanlara karşı partimizin siyaseti yaşam siyasetidir. Bugün yaşanan can kayıplarının sorumlusu Kürt sorununun çözümsüzlüğünde ısrar eden, sorunları askeri yollarla çözmeye çalışanlardır.

Bu ülkedeki tek bir canımızın yitirilmemesi için mücadele yürütüyoruz. Herkesi de şiddet dilinden vazgeçerek barışı savunmaya, yürütülen bu haksız savaşa karşı durmaya çağırıyoruz.

Eş Genel Başkanımız Tuncer Bakırhan'ın çarpıtılan konuşmasını dikkatinize sunuyoruz:

Kürt sorunu devam ettikçe Tekirdağlı da Trabzonlu da rahat olmayacak. Bakın genç insanlar yaşamını yitiriyor. Kürt sorunu devam ettikçe ne Dersim’de ne Türkiye’de huzur, umut, demokrasi olur. Hep birlikte, elbirliğiyle bugün hükümete ve devlet aklına çağrı yapmak istiyoruz: Bu gencecik çocuklar yaşamını yitirmesin. Kürtlerin, Alevilerin eşit yurttaşlık hakkı anayasal güvence altına alınsın.

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU