Altın Küre'nin kazananlarına 500'er bin dolarlık lüks hediye sepetleri dağıtılacak

2024 Altın Küre Ödülleri'nde kazananlara ve sunuculara eşi benzeri görülmemiş lükslükte hediye sepetleri verilmesi planlanıyor

79. Altın Küre Ödülleri, 13 Aralık 2021'de Kaliforniya eyaletinin Beverly Hills kentindeki Beverly Hilton Hotel'de düzenlenmişti (AFP)

Altın Küre ödül törenine katılanlara değeri 500 bin dolara varan hediye sepetleri verileceği bildirildi.

Altın Küre ve lüks yaşam tarzı dergisi Robb Report çarşamba günü yaptıkları açıklamada 7 Ocak'ta CBS kanalında canlı yayımlanacak ve Paramount+'ta da izlenebilecek şovun 83 kazananına ve sunucularına lüks hediye sepetleri vermek için güçlerini birleştireceklerini duyurdu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Her konuğa 35'in üzerinde ürün ve deneyim içeren sepetler verileceği bildirildi. Dahası dergi, Altın Küre Vakfı'na da açıklanmayan bir meblağ bağışlamayı planladıklarını belirtti.

Bu yıl Altın Küre ödülü için mücadele eden pek çok ünlü ve yükselen yıldız, en iyilerin en iyileriyle yarışıyor ve kazananlar için hazırlanan göz alıcı hediye sepetleri rekabeti daha da tatlı hale getiriyor.

Hediyeler ve deneyimler arasında egzotik yat kiralama davetiyeleri, özel jet kredileri, özel yapım spor ayakkabılar, ünlü dövmecilerden randevu ve üst düzey bir şefle özel pizza yapma dersleri yer alıyor.

Fransa'nın Burgonya bölgesinde iki gece geçirme, Yeni Zelanda'da her şey dahil konaklama, Güney Kaliforniya'da özel sörf dersleri ve 69 bin dolarlık bir çift zümrüt küpe de kazananların ve sunucuların alabileceği bazı hediyeler arasında. USA Today'in haberine göre, ödül alanların hepsine aynı hediye sepetleri verilmeyecek.

Hollywood ödül törenleri, kazananlarına ve konuklarına hediye sepetleri dağıtmada uzun bir geçmişe sahip. 2020 Akademi Ödülleri sepetlerinin değerinin 200 bin dolar civarında olduğu bildiriliyor. Görünüşe göre Altın Küre'nin hediye çantaları, pandemi nedeniyle ödül törenlerinin yıllardır sadeleştirilmesinin ardından eğlence sektörünün aşırılığa ve lükse dönüşünün işareti olabilir.

Lüks hediye sepetleri haberi Altın Küre çalkantılı bir dönemden geçerken geldi. Tartışmalar  2021'de, Los Angeles Times'ın Hollywood Yabancı Basın Birliği'ni (Hollywood Foreign Press Association-HFPA) organizasyonlarında tek bir siyah üye olmadığı için eleştirmesiyle başlamıştı. Her ne kadar daha fazla siyah üye alarak bu durumu düzeltmeye çalışsalar da HFPA'nın oy karşılığında iltimas göstermekle suçlanmasının ardından daha fazla sorunla uğraşmak zorunda kalmışlardı.

Netflix'in Emily in Paris yapımının birliğe bir grup gezisi teklif ettiği ve ardından ödüllere aday gösterildiği bildirilmişti. Birçok stüdyo, yolsuzlukları nedeniyle HFPA'yla bağlarını koparacaklarını duyururken, NBC de o dönemde süregelen tartışmalar nedeniyle dikkat çekici bir şekilde ödül törenini yayımlamayı reddetmişti.

Bu yıl haziranda Dick Clark Productions'ın ödül şovunun yapım haklarını devraldığı bildirildi. 2024'teki tören için komedyen Jo Koy, komedyen meslektaşları Ricky Gervais, Tina Fey ve Amy Poehler'ın izinden giderek sunuculuk görevini üstlenecek.

2024 Altın Küre Ödülleri'nin aday listesi epey güçlü; yazın devasa gişe canavarları Barbie ve Oppenheimer sırasıyla 9 ve 8 adaylığa sahip. Öte yandan televizyon kategorisi, 9 adaylıkla HBO'nun Succession'ı ve her ikisi de 5 adaylığa sahip FX'in The Bear ve Hulu'nun Only Murders in the Building'i gibi ağır toplarla dolu.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style

Independent Türkçe için çeviren: Çağatay Koparal

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU